Το πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα» και η δράση «Διάλογοι», συνεχίζονται τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου (στις 18.00) με καλεσμένη τη Μάρθα Φριντζήλα, στην καταληκτική εκδήλωση της δράσης.

Η σκηνοθέτρια της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου που θα παιχτεί στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 3 και 4 Αυγούστου 2018, πρόκειται να κάνει ένα πρακτικό και θεωρητικό εργαστήριο βασισμένο στη θεματολογία του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα» πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υποστηρίζεται από το Δήμο Ναυπλιέων και υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Οι δράσεις του προγράμματος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Για το 2018, οι δράσεις στην Αργολίδα εμπνέονται από την εφετινή θεματική του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, «Πολιτεία και Πολίτης», και περιλαμβάνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες: lyceumepidaurus@greekfestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης