«Εγώ η Λένγκω», με τη Γεωργία Ζώη, στο Θέατρο Βικτώρια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 12:13
«Εγώ η Λένγκω», με τη Γεωργία Ζώη, στο Θέατρο Βικτώρια

Το θεατρικό έργο «Εγώ η Λένγκω», του Βασίλη Γιαννόπουλου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαντέλη, επανέρχεται στο Θέατρο Βικτώρια από τη Δευτέρα 25/10.

Έπειτα από μία επιτυχημένη περιοδεία το καλοκαίρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, όπου το κοινό το υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, το έργο «Εγώ η Λένγκω» επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Βικτώρια.Περίληψη έργου:

Η Λένγκω (Ελένη) είναι μία Ηπειρώτισσα γυναίκα που ζει μια αλληλουχία ζωών, από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 έως και σήμερα. Η ίδια θεωρεί ότι μέσα της κυλάει αίμα της Αρχαίας Διώνης αλλά και άλλων γυναικών, τις οποίες με τη φαντασία της ενσαρκώνει σε πολλές διαφορετικές ζωές. Έτσι, «ζώντας» τα τελευταία 200 χρόνια (Επανάσταση 1821, Γερμανική Κατοχή 1940, Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση κ.λπ.), αντιλαμβάνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, με το «τέρας» του πολέμου να εμφανίζεται πάντα, αλλά με διαφορετικό πρόσωπο. Πότε ως Τούρκος κατακτητής με το γιαταγάνι, πότε ως Φασίστας κατακτητής με την μπότα και πότε ως οικονομικός αόρατος κατακτητής, με κοινά προβλήματα την πείνα, την εξαθλίωση, την προσφυγιά και την προδοσία.

Στην τελευταία της ζωή, που φτάνει στο σήμερα, υπερασπίζεται τους αγώνες των σημερινών γυναικών κατ’ αντιστοιχία με τις ηρωίδες των εκάστοτε  Εθνικών Αγώνων, περνώντας το μήνυμα πως οι ήρωες υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας.

Ο εμβληματικός ρόλος ενός «από μηχανής» θεού λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των «ζωών» της Λένγκως, αλλά παράλληλα αφήνει και κάποια ερωτηματικά στον θεατή, με σκοπό να «σπρώξει» τα νοήματα του έργου πιο βαθιά στην ψυχή του.

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Βασίλης Γιαννόπουλος
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντέλη
Σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννα Κατσιαβού
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αρετή Κοκκίνου
Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Λένγκω: Γεωργία Ζώη
«Από μηχανής Θεός»: Γιώργος Σίσκος
Αυγέρης: Σταύρος Βόλκος
Τασιά: Κατερίνα Βολίκα
Κιθάρα και λαούτο: Αρετή Κοκκίνου
Κλαρίνο: Πάρις Μαμμάς
Κρουστά: Σταύρος Βόλκος - Κατερίνα Βολίκα
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αδαμαντία Μαντελένη
Παραγωγή: «Διώνης Αίνιγμα» ΑΜΚΕ

Στην παράσταση ισχύουν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής του Covid 19.
Στην είσοδό του θεάτρου, οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.  Η είσοδος και η παρακολούθηση της παράστασης γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Προπώληση εισιτήριων στο www.ticketservices.gr ή, για κρατήσεις θέσεων, καλέστε στο τηλ: 6946706300.

Πληροφορίες
Θέατρο Βικτώρια
Μαγνησίας 5 , 112 51
Πλ. Βικτωρίας: 6946706300

Ημέρες και ώρες: κάθε Δευτέρα στις 21:00
Τιμή εισιτηρίου:15€
Φοιτητικό: 10€
Ομαδικό εισιτήριο: Ειδική τιμή κατόπιν συνεννόησης.
Διάρκεια  90'

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 12:30