Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Είναι μια διεθνής Ελληνίδα που με το έργο της μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό. Με πολλά βραβεία, σπουδαίες συνεργασίες, ταινίες, stand up comedy, η Δέσποινα Μοίρου δείχνει να έχει κατακτήσει για τα καλά το Χόλιγουντ. Το 2021 τη βρίσκει να υποδύεται δύο θρυλικές γυναίκες την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τη Σοφία Λόρεν ενώ η καινούρια της ταινία «Tango Shalom» μόλις έκανε πρεμιέρα στην Αμερική. Πώς μια Ελληνίδα από το Σουφλί κατέκτησε τη Μέκκα του κινηματογράφου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Κ. Μοίρου ζείτε μια ζωή σαν παραμύθι για πολλούς συναδέλφους σας. Πώς ξεκίνησαν όλα;

Απλά ακολουθούσα το ένστικτό μου και την καρδιά μου, και έπραξα καλώς, γιατί αυτή η εσωτερική φωνή έχει πάντα δίκιο! Και ο παράγοντας τύχη είναι πολύ σπουδαίος στη ζωή μας. Στη δική μου περίπτωση το Χόλιγουντ ήρθε σε μένα! Η πρώτη μου συνεργασία ήταν με Καναδούς σκηνοθέτες και παραγωγούς στην ταινία «Emma  Blue» το 2012 με την οποία βρέθηκα στο φεστιβάλ των Καννών. Μάλιστα στην αρχή δε μιλούσα καν αγγλικά! Εκεί με ανακάλυψαν οι πρώτοι μάνατζερ. Όμως παίζει ρόλο και η σκληρή δουλειά. Από την πρώτη στιγμή ήμουνα ερωτευμένη με τη δουλειά μου και ακόμα και τώρα είμαι εργασιομανής. Γράφω αστεία για το  stand up comedy ακόμα και όταν κοιμάμαι στον ύπνο μου! Σήμερα έχω πέντε μάνατζερ και μία ατζέντισσα στο Άμστερνταμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο 2020 υποδυθήκατε  δύο ρόλους μυθικούς, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τη Σοφία Λόρεν! Πόσο δύσκολο ήταν να προσεγγίσετε αυτές τις δύο θρυλικές γυναίκες;

Είναι σταθμός στην καριέρα μου που υποδύθηκα τη σπουδαία Ελίζαμπεθ Τέιλορ στο σινεμά. Αισθάνομαι πολύ περήφανη που μου εμπιστεύτηκαν τέτοιο σπουδαίο ρόλο. Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2019 ο σκηνοθέτης Πολ Γουίφεν με συνάντησε σε ένα comedy club του Λονδίνου όπου έκανα stand up. Ενθουσιασμένος με το show που είδε ρώτησε ποιους άλλους χαρακτήρες κάνω, γιατί έκανε casting για την Τέιλορ. Άρχισα αμέσως να μιλάω και να συμπεριφέρομαι σαν τη Λιζ Την άλλη μέρα μου έστειλε χωρίς κάστινγκ το σενάριο!

Ποια περίοδο της ζωής της πραγματεύεται η ταινία;

Η ταινία αφορά στον μεγάλο έρωτα της Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον από την αρχή της θυελλώδους σχέσης τους έως το τέλος της. Ξεκινάει με τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας Κλεοπάτρα όπου  και γνωριστήκανε. Έκανα μεγάλη προετοιμασία διαβάζοντας βιογραφίες βλέποντας συνεντεύξεις τους κτλ,

Η ταινία θα παρουσιαστεί στο ερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών και μέσα στο 2022 θα προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Και η Σοφία Λόρεν πώς μπήκε στη ζωή σας;

Αφού ολοκλήρωσα το καλοκαίρι την ταινία με την Τέιλορ ήρθε και η σπουδαία πρόταση, από την casting director Suzanne Kendall να υποδυθώ τη διάσημη Σοφία Λόρεν, στην ταινία «So Long Marianne» σε παραγωγή των Pine Woods Studio, Palm Tree Film Productions, και Olympia Films με την οποία πήγαμε στις Κάννες και πήραμε πολύ καλές κριτικές.

Στις Κάννες παρουσιάστηκε και η ταινία σας «Tango Shalom» που παίζεται αυτή την εποχή στην Αμερική…

Ναι αγοράστηκε στις Κάννες από την Vision Films και παίζεται σε πολλές πολιτείες της Αμερικής και του Καναδά ενώ έχει κερδίσει μέχρι στιγμής  συνολικά 20 βραβεία σε μεγάλα φεστιβάλ σε ΗΠΑ, Αργεντινή, Ινδία, Ισπανία, Μαρόκο κλπ. Είχα την τύχη να παίξω δίπλα σε δύο μεγάλες κυρίες του αμερικάνικου κινηματογράφου τη Laine Kazan ιδιαίτερα αγαπημένη στη χώρα μας από την ερμηνεία της ως μητέρα της Νία Βαρτνάλος στο «Γάμος αλά Ελληνικά» και τη Renee Taylor, γνωστή ως μαμά της τηλεοπτικής σειράς «The Nanny». Ήταν φανταστικές ως προσωπικότητες και την ίδια στιγμή παρακολουθούσα πώς παίζουν την κωμωδία και ήταν ένα μάθημα για μένα. Παραγωγός μας είναι ο Joel Zwick (δημιουργός και του “Γάμος αλλά ελληνικά”) και σκηνοθέτης μας ο Gabriel Bologna.

H ταινία είναι κωμωδία και υποδύομαι μία εξαιρετικά συντηρητική και θρησκευόμενη Εβραιοπούλα  που σοκάρεται από την απόφαση του ήρωα της ιστορίας Moshe Yehuda που παρά τις απαγορεύσεις της εβραϊκής θρησκείας του αποφασίζει να μάθει τανγκό και να διαγωνιστεί στο μεγαλύτερο Αμερικανικό Tv show.

Ωστόσο ο ρόλος σας στη συγκεκριμένη ταινία έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το προφίλ της femme fatale με το οποίο σας έχουμε συνηθίσει…

Στην ουσία ο ρόλος δεν είναι κόντρα σε μένα γιατί προσωπικά είμαι πολύ θρησκευόμενη και με βαθιά ακλόνητη πίστη, πράγμα που δε γνωρίζει ο κόσμος, γιατί μπερδεύει την εξωτερική μου εικόνα με το ποια πραγματικά είμαι. Επίσης η ταινία παρότι είναι κωμωδία περνάει πολύ σημαντικά μηνύματα γιατί εμπεριέχει μέσα όλες τις θρησκείες και στο τέλος τις ενώνει αφήνοντας τους ανθρώπους ελεύθερους να αποφασίσουν που θέλουν να πιστεύουν μιλώντας για πραγματική αγάπη άνευ θρησκευμάτων. Γι’ αυτό τον λόγο πήρε και ένα βραβείο Ειρήνης!

Έχετε πετύχει πολλούς από τους στόχους σας. Ταινίες, βραβεία, live εμφανίσεις κλπ. Τι θα θέλατε να κατακτήσετε ακόμα;

Την αληθινή ζωή. Όπως έχει πει και ο αγαπημένος μου κωμικός ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ: πρέπει όλοι οι άνθρωποι να γίνω μια μέρα πλούσιοι και διάσημοι, για να καταλάβουν ότι αυτό δε φέρνει πραγματική ευτυχία. Νιώθω πλήρης. Έχω μία βαθιά πίστη και σύνδεση με τον θεό και αυτό το θεωρώ τη μεγαλύτερη κατάκτηση μου. Όλα τ’ άλλα είναι ψευδαίσθηση.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης