Αποφασισμένη να βάλει τέλος στα φαινόμενα πτώσης σοβάδων, ψευδοροφών, ανεμιστήρων και άλλων δομικών στοιχείων των σχολικών κτιρίων, που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών, εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Θα γίνουν ανακοινώσεις εντός της επόμενης εβδομάδας για τον έλεγχο αυτό των σχολικών κτιρίων», αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης.
Η υφυπουργός, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της πτώσης ψευδοροφής σε σχολείο της Πυλαίας, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έξοδο των μαθητών από την αίθουσα με πρωτοβουλία της δασκάλας, ρωτήθηκε κατά πόσον εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν έλεγχοι της στατικής επάρκειας των σχολικών κτιρίων, στη βάση προτάσεων που έχουν καταθέσει το ΤΕΕ και άλλοι φορείς – για το σύνολο των δημοσίων κτιρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πω λίγα, γιατί δεν το έχουμε ανακοινώσει ακόμη», τόνισε η κυρία Μακρή. «Ήδη κάνουμε μια προσπάθεια με τα συναρμόδια υπουργεία. Προσπάθεια, η οποία έχει τελεσφορήσει. Θα ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας το σχέδιο για τον έλεγχο αυτόν. Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και ελάχιστες λεπτομέρειες μένουν να διευκρινιστούν».
Η ίδια, αναφερόμενη στα θέματα της πανδημίας, επανέλαβε τα περί αποτελεσματικής εφαρμογής των πρωτοκόλλων στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ σε ερώτηση ειδικά για το θέμα των σχολικών εκδρομών σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε από την Επιτροπή των Ειδικών δεν έχουμε καμία ενημέρωση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Εμείς στο δικό μας υπουργείο, όπως και σε όλα βεβαίως, δεν κάνουμε του κεφαλιού μας. Ακούμε τους ειδικούς και τις εισηγήσεις των ειδικών τις κάνουμε πολιτικές αποφάσεις. Ενδεχομένως να χρειαστεί κάποια στιγμή για τις εκδρομές να υπάρχει διαφορετικό πρωτόκολλο. Μην το πάρετε αυτό ως μια προαναγγελία. Αυτό το λέω ως μια δική μου σκέψη γιατί δεν έχει προηγηθεί κάποια σχετική συζήτηση».

Ολόκληρη η συνέντευξη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης