Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, επισημαίνει ότι η Οδηγία που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη, αφορά «ιδιωτική ασφάλιση με την υπογραφή της ΕΕ σε αντικατάσταση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης». Τονίζει δε, ότι η απάντηση στην αντιλαϊκή συνολικά πολιτική της ΕΕ που υποστηρίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα, πλην ΚΚΕ, είναι η ισχυροποίηση του αγώνα των εργαζομένων, νέων και συνταξιούχων.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος εξηγεί παράλληλα γιατί η ΕΟΚ/ΕΕ ήταν ευθύς εξαρχής αντιλαϊκή και γιατί δεν μπορεί να αλλάξει και υποστηρίζει ότι η δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου από την πολιτική της ΕΕ δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ούτε στον ευρωσκεπτικισμό και στον φασισμό, ούτε ο κόσμος να πιστέψει «το παραμύθι των μετώπων “προοδευτικών”, “αντινεοφιλελεύθερων” και “αντιακροδεξιών” που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίζοντας ότι «μόνο αυτός που πηγαίνει κόντρα στη ρίζα του καπιταλιστικού συστήματος, στη μήτρα που γεννά το ναζισμό και τον φασισμό» μπορεί να αντιμετωπίσει τον φασισμό, προσθέτει «αυτή τη στιγμή η φωνή κατά του φασισμού, η φωνή κατά της ακροδεξιάς, η φωνή κατά του νεοφιλελευθερισμού, η φωνή κατά των μνημονίων που συνεχίζονται είναι μία και μοναδική: ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές».

Ο Σ. Ζαριανόπουλος αναφέρεται, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, στη σημασία και στον ρόλο της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, για την ενημέρωση, την προετοιμασία και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «η μεγάλη τιμή για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ είναι να βρίσκονται από οποιοδήποτε πόστο, από οποιοδήποτε μετερίζι, δίπλα στα λαϊκά συμφέροντα» και υπογραμμίζει ότι στόχοι πάλης, μεταξύ άλλων, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη Θεσσαλονίκη είναι η απαλλαγή της πόλης από τα κυρίαρχα συμφέροντα που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα με συμφωνία όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ, καθώς και η απαλλαγή της, όπως και όλης της χώρας, από την κυριαρχία ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης