Με τη φράση «Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία» ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, συνόψισε τις ελληνογαλλικές σχέσεις κατά την κοινή συνέντευξή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, μετά τη σημερινή τους συνάντηση στο Παρίσι, που διήρκεσε πλέον της ώρας, ενώ τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις έχουν κόστος για τον ελληνικό λαό, όμως έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς».

Ο κ. Κοτζιάς, υπογράμμισε από μέρους του ότι «η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν στρατηγική σχέση που θα εκφρασθεί και στον υπό διαμόρφωση οδικό χάρτη συνεργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προσφυγικό και η Συρία ήταν δύο από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους δύο υπουργούς.

«Για τη Συρία, διαπιστώσαμε με τον Νίκο τη σύγκλιση απόψεων για μια ειρηνευτική διαδικασία» δήλωσε ο Ζ.Μ Ερό. «Δεν είναι επιλογή ο πόλεμος – η κατάπαυση πυρός θα πρέπει να γίνει ολοκληρωτικά σεβαστή. Αυτό είπα και χθες κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα, στον πρόεδρο Πούτιν και στον ομόλογό μου, καθώς και ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα πρέπει να φθάνει προς όλα τα άτομα και να ολοκληρωθεί η ειρηνευτική διαδικασία. Είναι δύσκολο, μα είναι η μόνη δυνατή οδός» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Για το προσφυγικό και τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, ο κ. Ερό δήλωσε ότι «ήταν απαραίτητη και ότι έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει σε εφαρμογή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης