Το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της κατακόρυφης αύξησης αιτημάτων φιλοξενίας παιδιών σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα φροντίδας ανηλίκων, από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ακόμη και την απαραίτητη καθημερινή τροφή, φέρνει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Ζαγοράκης τονίζει τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα πρόνοιας από τον αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων φιλοξενίας, αλλά και το “πάγωμα” των επιχορηγήσεων λόγω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κοινοποιήσει τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό παιδιών, τα οποία, λόγω πενίας φιλοξενούνται σε ιδρύματα στην Ελλάδα, αλλά και να απαντήσει κατά πόσο παρατηρείται αντίστοιχη τάση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης