Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την παράλληλη λειτουργία των δομών υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι όταν είναι έτοιμες οι νέες δομές θα κλείσει το κέντρο της Μόριας όπως επίσης και το αντίστοιχο στο Βαθύ Σάμου. Μέχρι τότε, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική.

»Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

»Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

»Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης