«Την Πέμπτη παραδίδει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό ολοκληρωμένο τον δρόμο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και με τις σήραγγες στα Τέμπη τη Μεγάλη Τετάρτη παραδίδεται η Κορίνθου-Πατρών» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης στην εκπομπή Focus στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ότι μόνο 7,5 χιλιόμετρα δεν θα παραδοθούν, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν τα σιδηροδρομικά έργα πριν από τα οδικά, οπότε θα παραδοθούν το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι θα παραδοθεί ο Ε65, «όσο χρήσιμος μπορεί να είναι αυτός ο δρόμος που δεν έχει αρχή και τέλος». «Παραδίδεται και η Ιόνια Οδός στο κομμάτι πριν το Ρίο (…) γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να παραδοθεί το μεγάλο τούνελ τη Μεγάλη Πέμπτη, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι έτοιμο το έργο αρχές Μαΐου» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν ολοκληρωνόντουσαν τα έργα, θα έπρεπε να επιστρέψουμε συνολικά 8,5 δισ. Κανείς δεν πίστευε ότι η χώρα σε ενάμιση χρόνο θα τελείωνε αυτά τα έργα» είπε ο κ. Σπίρτζης και συμπλήρωσε: «Δεν διεκδικούμε εμείς τα έργα, εμείς αυτό το μοντέλο (παραχωρήσεων) δεν το πιστεύουμε».

«Το μοντέλο είναι πάρα πολύ απλό, μικρότερη κίνηση, περισσότερα διόδια, με το κόστος να είναι 0,062 το χιλιόμετρο σε αυτούς τους αυτοκινητοδρόμους. Είπαμε τα άτομα με αναπηρία και οι μόνιμοι κάτοικοι να μην πληρώνουν, έχουμε προβλέψει μειώσεις μετά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού αναλογικού διοδίου, στόχος μας είναι μέσα στο 2018 να έχουμε μια γενναία μείωση του διοδίου» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που ολοκληρώνονται ή πρόκειται να ξεκινήσουν, έκανε ειδική αναφορά στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που θα συνδέει Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε ότι τελειώνει ο προαστιακός, ο σταθμός Λαρίσης θα είναι έτοιμος μέσα στη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προχωρούν η γραμμή 4 του μετρό, το Θριάσιο, ο βορειοδυτικός άξονας Κρήτης, για τον οποίο είπε ότι υπεγράφη η συμφωνία, ενώ το έργο θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επίσης, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι με τον Βούλγαρο ομόλογό του και την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη διάσκεψη των υπουργών Μεταφορών στη Σόφια το να προχωρήσει από κοινού το έργο της σιδηροδρομικής διασύνδεσης των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης