Χαρδούβελης: «Δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή του χρέους»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 15:19
Χαρδούβελης: «Δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή του χρέους»
Την αντίθεσή του στη διαγραφή του δημοσίου χρέους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Μιλώντας στο περιθώριο του «Road show» που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή (κούρεμα) του δημοσίου χρέους».

Όσον αφορά στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι «όλες οι πιθανότητες είναι αυτήν τη στιγμή ανοικτές».

Παράλληλα, χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με αφορμή την προεδρική εκλογή, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιθυμούσαν ακόμη έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, τόνισε ότι αυτές επιταχύνονται, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα μας, αφού η οικονομία σταθεροποιείται.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι «εμφανίζεται σημαντική επενδυτική ζήτηση για εγχώρια ομόλογα και μετοχές. Και τούτο, διότι οι επενδυτές διαπιστώνουν πλέον ότι η Ελλάδα ανακάμπτει».

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 15:19