Βράβευση της υπουργού Έλενας Κουντουρά στις ΗΠΑ για την επιτυχία της Ελλάδας στον τουρισμό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 18:05
Βράβευση της υπουργού Έλενας Κουντουρά στις ΗΠΑ για την επιτυχία της Ελλάδας στον τουρισμό
Για την επιτυχία της Ελλάδας στον τουρισμό αλλά και το έργο της, βραβεύτηκε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του National Hellenic Society, όπου συμμετείχε στις εργασίες της ετήσιας συνάντησής τους στις ΗΠΑ.

Την τιμητική διάκριση απένειμε στην Υπουργό, ο επικεφαλής της κομητείας Clark County της Νεβάδα, Steve Sisolak, ο οποίος τη συνεχάρη για την τουριστική ανάπτυξη που σημειώνει η Ελλάδα, για τη συμβολή της στην προώθηση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και για την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Η κ. Κουντουρά στην εναρκτήρια ομιλία της στο NHS Heritage Weekend παρουσίασε το όραμα και τους στόχους της εθνικής τουριστικής πολιτικής που οδήγησαν στο τουριστικό άλμα των τελευταίων ετών και την ενίσχυση της τουριστικής εξωστρέφειας της Ελλάδας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο δυναμικό άνοιγμα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τη διψήφια αύξηση επισκεπτών την τριετία 2015-2017, και αύξηση μεγαλύτερη του 30% για το 2018. Τόνισε το σημαντικό ρόλο των Ελλήνων της Διασποράς στην διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, που αποτελούν σημαντικούς πρεσβευτές της χώρας μας.

Η υπουργός επίσης, ήταν επίσημη ομιλήτρια στο Διεθνές Φόρουμ ΓυναικώνNHS Women’s Forum, για το ρόλο και τη συμβολή των γυναικών στην διατήρηση και ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς. Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη οι ελληνικής καταγωγής πετυχημένες στον τομέα τους, κα Margo Georgiadis, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ancestry.com και Πρόεδρος της Google Americas, η κα Georgia Mouzakis, Διευθυντικό στέλεχος της Citi Private Bank, η κα Lea Supata, μέλος του ΔΣ της UPS και η κα Vassy Karagiorgos, βραβευμένη τραγουδίστρια, στιχουργός και παραγωγός.

Η κ. Κουντουρά, ενημέρωσε τα μέλη του NHS για τη σύγχρονη τουριστική εικόνα της Ελλάδας σε ειδικόworkshop για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης, μαζί με την γνωστή σεφ και παρουσιάστρια, κα. DianeKochilas, και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Παρουσίασε σε κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, ανάμεσά τους τους κ.κ. Peter Palivos, DeanMetropoulos, John Kalamos και Jim Logothetis, τις ελκυστικές ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα για τουριστικές επενδύσεις.

Mε τον πρόεδρο του NHS, κ.Drake Behrakis, και τον Διευθυντή, κ. Art Dimopoulos, ανέπτυξαν τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και στον τομέα της φιλοξενίας ενώ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο τηςAtlantic Bank, την Bettina Kallins, Αντιπρόεδρο Οικονομικών της Morgan Stanley, και την Κatherine Quinn, διευθύντρια του Ιδρύματος Anthony Quinn.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 18:05