«Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές. Έγινε, όπως πάντα το ανάποδο. Οι αγορές θα βαράνε τα νταούλια της Μακεδονίας και θα χορεύει ο κ. Τσίπρας», σχολίασε μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

«Είχαμε βγει ήδη δύο φορές το 2014. Κάνετε ότι δεν το ακούτε, το δυσφημείτε», είπε για την κυβέρνηση Σαμαρά η βουλευτής της ΝΔ. «Βγήκαμε στις αγορές κανονικότατα στις 11 Απριλίου του 2014 με πενταετές και πήραμε 3 δισεκατομμύρια και στις 10 Ιουλίου του 2014 ξαναβγήκαμε με τριετές και πήραμε 1,5 δισεκατομμύριο, ό,τι και να λέτε. Τώρα μας λέτε ότι τότε το επιτόκιο ήταν πιο ψηλό. Μα, τέσσερα χρόνια πριν προφανώς θα ήταν πιο ψηλό το επιτόκιο. Τώρα να δούμε, που βλέπουμε ότι ανοίξατε το βιβλίο των προσφορών και τελικά βλέπουμε ότι το επιτόκιο είναι τσιμπημένο» ανέφερε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πείτε τι έγινε τον Ιούνιο του 2015 και το δεκαετές το πήγατε κοντά 13%, το πενταετές κοντά 19% και το τριετές κοντά 28%. Σε αυτήν την κατάσταση φέρατε τη χώρα! Και τότε μας κατηγορούσε ότι ήταν στημένη η έξοδος και ότι είμαστε συνεταιράκι της Goldman Sachs. Και ανακοινώσατε ότι τη δική σας έξοδο την οργανώνει και η Goldman Sachs και η Merrill Lynch και η HSBC και η JP Morgan και η Morgan Stanley και η Societe Generale και η Bank of America και βέβαια ομόλογο αγγλικού δικαίου. Πρώτη φορά Αριστερά στ’ αλήθεια, γιατί όλα αυτά για τα οποία μας κατηγορούσατε τώρα τα κάνετε εις δεκαπλούν», ανέφερε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση η βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης