Πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο γενικός γραμματέας της ΝΔ Γιάννης Μπούγας, «μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνεται ότι προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Παπά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση, την οποία υπογράφουν 30 βουλευτές της ΝΔ, ζητάει τη διερεύνηση αδικημάτων που φέρεται ότι τέλεσε ο κ. Παππάς κατά τη άσκηση των καθηκόντων του και αφορούν:

– δωροληψία κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και

– παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας» τονίζει ο κ. Μπούγας.

Η πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια, ενώ μετά από 10 μέρες θα εγγραφεί ημερήσια διάταξη, θα πραγματοποιηθούν συζήτηση και ψηφοφορία και απαιτείται η υπερψήφιση της από 151 βουλευτές για τη συγκρότηση της Προανακριτικής. Πρόεδρος της Επιτροπής θα προταθεί ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης.

Ο κ. Μπούγας διευκρινίζει ακόμα πως, σε ό,τι αφορά την «υπόθεση Follie-Follie», κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, η ΝΔ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην άσκηση δίωξης.

«Ως προς τις ευθύνες του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και των μελών της τότε Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ενώ η Βουλή θα αποφανθεί για την αίτηση ασυλίας του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη» σημειώνει ο κ. Μπούγας και καταλήγει:

«Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης