Τον άμεσο εμβολιασμό των εργαζομένων στην καθαριότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι μετά από την κατάθεση σχετικής αναφοράς της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η απάντηση που έλαβαν από τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη «ήταν ότι απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας τα στοιχεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και ότι από εκεί και πέρα αρμόδια να απαντήσουν για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, είναι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και το υπουργείο Υγείας». Ωστόσο, προσθέτουν, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας παραμένουν ανεμβολίαστοι και εκτεθειμένοι καθημερινά σε άμεσο κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού τονίζουν ότι ο προγραμματισμός του εμβολιασμού των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι απαραίτητος για την προστασία τους, ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να μεριμνούν για τη δική μας προστασία, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: «Προτίθεστε να προχωρήσετε στον άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού των εν λόγω εργαζομένων;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης