Η συζήτηση προκλήθηκε από την ανάγκη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να επιλύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, τόνισε στην ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος. Δεν είναι και δεν μπορεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) να εμφανίζεται ως τιμητής στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει έλλειψη πολιτικού αφηγήματος, αξιοπιστίας και προτάσεων. 

«Η επιστροφή στη ρητορική του 2014 είναι φυγή προς τα πίσω και φυγή από την πραγματικότητα» είπε υφυπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας ότι η επανάληψη του συνθήματος «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» από τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί γέλιο και σκωπτικά σχόλια, όταν η κυβέρνηση του «έκανε πάνω από 25.000 πλειστηριασμούς. Ήσασταν κυβέρνηση φόρων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος απευθυνόμενος στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τροπολογία για την άσκηση διώξεων σε όσους εμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς και ότι όταν κυβέρνησε με αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί να ξαναγυρίσει σε αυτά που έλεγε το 2014. 

Όσο για την προστασία της 1ης κατοικίας, είπε ότι με την «περήφανη» διαπραγμάτευσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε στην πώληση κόκκινων δανείων σε funds, ότι από τον Φεβρουάριο του 2019 σταμάτησε η προστασία της 1ης κατοικίας, και ότι ο νόμος που ψήφισε μετά, προσέλκυσε μικρό αριθμό δανειοληπτών, κάτι που έδειξε την αποτυχία του νόμου αυτού. Σημείωσε μάλιστα, ότι η νέα κυβέρνηση αντικατέστησε τις ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα «Γέφυρα», που μέσα σε 58 ημέρες δέχθηκε 131.155 αιτήσεις «δηλαδή 18 φορές περισσότερες από το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, και σε πολύ μικρότερο χρόνο. Η ανταπόκριση των πολιτών καθιστά αναπόφευκτες και δυσάρεστες τις συγκρίσεις» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Τέλος, είπε ότι οι μετρήσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνουν ότι «ο λαϊκισμός δεν έχει πλέον έρεισμα. Η κοινωνία στηρίζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη». Το μεταρρυθμιστικό έργο και η κατά μέτωπο αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν μπορεί να ανακοπεί, είπε ο κ. Βεσυρόπουλος και κατέληξε: Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια συγκυρία πανδημίας. Η κυβέρνηση προχωρά μπροστά, με τους πολίτες και την κοινωνία. «Καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, που τον έχει απορρίψει και καταψηφίσει ο λαός».-

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης