Στην αναταραχή που δημιουργήθηκε στην Ελληνική Λύση εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου, στην απομάκρυνση των βουλευτών της, Αντώνη Μυλωνάκη και Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, όπως και την αλλαγή περιφέρειας στον Απόστολο Αβδελά, με αφορμή σενάρια «αποστασίας» αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Real FM ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

«Συγχαρητήρια στην επιτροπή δεοντολογίας. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι είχε απόλυτο δίκιο στην επιλογή της. Εμείς ως κόμμα θέλαμε να κάνουμε μια κάθαρση. Κάθαρση στον τόπο, διαφάνεια παντού και όχι σκιές. Και όπως αποδεικνύεται η επιτροπή έκανε κάθαρση», ανέφερε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία χαρακτήρισε τον Αντώνη Μυλωνάκη «γυρολόγο που μιλάει πολύ και εκτίθεται», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλο κόμμα:

«Σκιές εμείς δεν δεχόμαστε, είναι δεδομένο αυτό σκιά καμία. Βγήκε ένα δημοσίευμα, βγήκαν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα από διάφορα σάιτ. Αυτό που έκανε το κόμμα ήταν το αυτονόητο. Να διαφυλάξει και τους βουλευτές από αυτά που ακουγότανε, δηλαδή για χρηματισμό αλλά και το κόμμα. Τους πρότεινε να κατέβουν σε μια άλλη εκλογική περιφέρεια και στις επόμενες εκλογές όταν καταλαγιάσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ενδεχόμενο να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση», συνέχισε.

«Δυστυχώς όμως, ακούγοντας όλα αυτά που γίνονται τέσσερις μέρες, έχω πολλές ερωτήσεις να κάνω. Θα δώσω μια συμβουλή σε όλους, κυρίως στους παραληρούντες τέως υποψηφίους, ο πίνων μεθά, ο παίζων χάνει και ο ομιλών εκτίθεται. Τα δύο τουλάχιστον από τα τρία που προανέφερα ισχύουν, διότι ο συγκεκριμένος (σ.σ. Αντώνης Μυλωνάκης ένας από τους τέως υποψηφίους) είπε το εξής αμίμητο ότι ”από τον Σεπτέμβριο ήθελα να φύγω”. Άρα καλώς έπραξε η επιτροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανένας δεν λασπολογεί κανέναν, εμείς πήραμε τα δημοσιεύματα, έγινε χαμός στο κόμμα, η επιτροπή δεοντολογίας κάλεσε τους συγκεκριμένους να εξηγήσουν, όχι σε απολογία, ο συγκεκριμένος τέως υποψήφιος ούτε καν έστειλε επιστολή, ούτε το αυτονόητο δεν έκανε, γιατί υπάρχουν και όργανα, δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Σε αυτό το κόμμα πρωτοκλασάτα άτομα είναι μόνο οι ψηφοφόροι του και όποια στελέχη σοβαρά. Όταν σε καλεί η επιτροπή δεοντολογίας να στείλεις μια επιστολή, να εξηγήσεις τι ακριβώς συμβαίνει με το δημοσίευμα και δεν την στέλνεις, θεωρώ ότι από εκεί και πέρα, η ασέβεια προς τα όργανα, είχε και το αποτέλεσμά της. Και εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι είχαν απόλυτο δίκιο οι άνθρωποι και μπράβο τους και συγχαρητήρια», προσέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δεν σας φαίνεται περίεργο που η ΝΔ βγάζει σαν μαντζούνια τις ανακοινώσεις στο θέμα αυτό δεν έκανε ούτε μια ανακοίνωση; Δεν ανέφερε ότι δεν “έχουμε καμία εμπλοκή εμείς με το θέμα αυτό;”. Ενώ ο κος Τσίπρας προς τιμήν του χθες από τη Θέρμη, μίλησε για αποστασίες. Αυτή που πρέπει να απολογηθεί είναι η ΝΔ».

Ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλο κόμμα κατέληξε:

«Αυτοί που το επιχείρησαν αποφεύχθηκαν πυξ-λαξ. Δεν πρόκειται η ΝΔ να συγκυβερνήσει με εμάς γιατί εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε, όχι να συγκυβερνήσουμε. Με κανένα κόμμα. Μόνοι μας μέχρι τέλους. Αυτή ήταν η ένστασή μου από την πρώτη στιγμή παρά το γεγονός ότι κάποιοι άφηναν ‘παραθυράκια’ συνεργασίας και τους άκουγα…», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με κανέναν τους. Άλλο το ‘να, χαμογελάκια, χειραψίες και αγκαλίτσες με τη ΝΔ δεν θα υπάρξει ποτέ», σημείωσε.

«Δεν μπορεί στον εχθρό σου, τον πολιτικά να χαριεντίζεσαι, να χαμογελάς και να συναγελάζεσαι. Δεν γίνονται αυτά, αυτά που κατηγορούμε εμείς και να πίνεις καφέδες με τον οποιοδήποτε από εδώ και από εκεί. Αυτά ήταν δείγματα, δεν ήταν αποδείξεις, ήταν ενδείξεις, αλλά μερικά πράγματα για εμάς είναι πραγματικά αδιαπραγμάτευτα. Όταν μιλάς για κάθαρση, δεν συνομιλείς με “λερωμένους”. Τελεία και παύλα», κατέληξε ο κος Βελόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης