Να «παγώσουν» οι δόσεις των στεγαστικών δανείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας ζήτησε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας για τις δραστηριότητες και την εποπτεία Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος πρότεινε επίσης την επαναφορά του μέτρου των 120 δόσεων και την παράταση της ρύθμισης έως 30/9/2020, την αναστολή δόσεων και καταβολής τόκων σε τράπεζες έως 30/9/2020 και την επέκταση του μέτρου της επιδότησης εργαζομένων και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προχωρήστε σε αναστολή πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για το 2019. Γιατί δεν το κάνετε;» διερωτήθηκε.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να ενισχυθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό νοσηλευτές και αστυνομικοί και ζήτησε να διανεμηθούν αντισηπτικά και γάντια στους κρατουμένους.

«Νοσηλευτές και αστυνομικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν μάσκες και στολές προστασίας. Δεν έχουν τίποτα. Ούτε γάντια. Καλά είναι, λοιπόν, τα χειροκροτήματα, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερο να τους βοηθήσετε και να τους στηρίξετε με κάθε τρόπο. Ασθενούν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία και, αν βγουν εκτός λειτουργίας αυτοί οι λίγοι γιατροί και νοσηλευτές που έχουμε, θα “κρασάρει” όλο το σύστημα υγείας»: ανέφερε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις φυλακές Κορυδαλλού και στα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα δεν έχουν ούτε αντισηπτικά ούτε γάντια, τρέμουν πού θα ακουμπήσουν. Γιατί, δεν είναι άνθρωποι αυτοί; Ας το κοιτάξει αυτό το θέμα ο αρμόδιος υπουργός».

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος είπε ότι τα μέτρα στήριξης τα οποία λαμβάνονται είναι κατώτερα εκείνων που λαμβάνονται σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Η Πορτογαλία ανακοίνωσε μέτρα 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εσείς ανακοινώσατε μέτρα 3,8 δισ. Η Ισπανία ανακοίνωσε μέτρα όσο το 20% του ΑΕΠ της, 117 δισ θα δώσει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Ιταλία ανακοίνωσε απεριόριστη ρευστότητα για τις επιχειρήσεις. Κάντε κι εσείς το ίδιο. Αντί να κάνετε όμως αυτό, δεσμεύετε τον επιχειρηματία -και καλά κάνετε- να μην απολύσει κανέναν υπάλληλο, αλλά δεν βοηθάτε στη ρευστότητα της επιχείρησης. Δείτε την πραγματική οικονομία. Η Ιταλία ανακοίνωσε μέχρι τώρα μέτρα 25 δισ. Εσείς όμως, αντί να λύσετε το πρόβλημα, κάνετε πολιτική για τα κανάλια και τους δημοσιογράφους, όχι πολιτική για τον επιχειρηματία και τον εργαζόμενο» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Προτείναμε στην κυβέρνηση να δοθεί επίδομα σε όσους προσφέρουν υπηρεσίες στην διάρκεια της κρίσης και ο πρωθυπουργός είπε ότι θα το κάνει. Είπαμε επίσης στον πρωθυπουργό για τις εισπρακτικές εταιρείες και το έκανε και μπράβο του. Προτείναμε μείωση του ΦΠΑ και το έκανε μόνο στα ενοίκια των επιχειρήσεων που κλείνουν. Ας το κάνει συνολικά. Σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση. Πάρτε τους νοσηλευτές που είναι πτυχιούχοι να βοηθήσουν για 3 μήνες και μοριοδοτήστε τους ώστε στον επόμενο διαγωνισμό να προσληφθούν» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ αναφέρθηκε στην αύξηση των απολύσεων.

«Το μισθολογικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το κράτος. Όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το κράτος θα αναλάβει ποσοστό του μισθολογικού κόστους. Όχι! Να γίνει συνολικά και ολοκληρωμένα, για να μην καταρρεύσουν κι άλλες εταιρείες» σημείωσε, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για «ελέγχους στις τιμές των τροφίμων για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια».

Τέλος ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα και υποστήριξε πως «με την κρίση του κορωνοϊού όμως να σας πω ότι βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να συνεχίσουν τον εποικισμό της χώρας».

«Συνεχίζονται οι αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου, ήρθαν ακόμα και άτομα από το Νεπάλ, του οποίου οι κάτοικοι σύμφωνα με έρευνες έχουν υψηλό δείκτη ευτυχίας. Δεν μιλάμε δηλαδή για κάποιους δυστυχισμένους» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατάληξε:

«Στις Καστανιές ξέρετε γιατί αποψίλωσαν το δάσος οι λαθρομετανάστες με εντολή των Τούρκων; Όσοι έχετε πάει στρατό το ξέρετε. Ένα δάσος είναι γραμμή άμυνας γιατί δεν το περνούν εύκολα τα τεθωρακισμένα. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι κάτι ετοιμάζουν στην περιοχή. Καθημερινά κόβουν δέντρα. Άρα εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να μη μας πιάσουν απροετοίμαστους. Μην ξεχνάτε τα θέματα του κράτους και του έθνους. Περάσαμε 3 οικονομικές κρίσεις και γλιτώσαμε γιατί υπήρχαν Έλληνες. Αν γεμίσετε τη χώρα με λαθρο-εποίκους θα τελειώσουν οι Έλληνες και θα πάψει να υπάρχει Ελλάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης