«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να είναι στη ευρωπαϊκή πρωτοπορία όχι μόνο των προκλήσεων της κλιματικής πολιτικής αλλά πάνω από όλα για την θωράκιση του εθνικού χώρου, της χώρας μας ως παίκτη της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε πως απέναντι στις κρίσεις και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα δεν χωρούν οι άναρθρες αντιπολιτευτικές κραυγές αλλά «οφείλουμε να την θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στα θέματα της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα αυτά τα δυόμιση χρόνια κατάφερε να κτίσει την εικόνα ενός σοβαρού, αξιόπιστου και ενεργητικού ευρωπαίου εταίρου. Να φτιάξει συμμαχίες που δεν είχε στο παρελθόν. Να συνομιλεί και να βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με χώρες τις οποίες αποκλείατε εσείς. Να βρίσκει πρωτοφανή συμπαράσταση απέναντι την προσφυγική κρίση στον Έβρο. Να έχει μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ευρωτουρκικό πρόβλημα και να έχει καταστήσει την χώρα μας βασικό διεκδικητή για την αναστροφή των δυσκολιών που έπονται από την πανδημία»

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψήφισε την επέκταση των χωρικών υδάτων, την καθιέρωση ΑΟΖ τόσο με την Ιταλία όσο και με την Αίγυπτο, τις αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, την προμήθεια κρίσιμων εξοπλιστικών συστημάτων όπως τα Ραφάλ και τις φρεγάτες, λέγοντάς μας απλά ότι «εμείς θα ασκούσαμε μια διαφορετική πολιτική!» Και αναρωτήθηκε: «Δηλαδή, τι θα ασκούσατε μια πολιτική υποχωρητικότητας,  που τα εθνικά μας δίκαια δεν θα γινόντουσαν μέρος της Ευρωπαϊκής πολιτικής; Ή ότι η χώρα απέναντι σε μια υπαρκτή απειλή δεν θα έπρεπε να θωρακίζεται στρατιωτικά και διπλωματικά και να βρίσκει συμμαχίες; ». «Η κριτική σας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «προσκρούει όχι μόνο στην λογική αλλά και στην λογική των πολιτών»

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης ξεκίνησε και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κι άλλων επτά συναδέλφων του, ενώ από την διαπραγμάτευση που έγινε η χώρα μας βγήκε κερδισμένη όσο καμία άλλη της ΕΕ, λαμβάνοντας κατά κεφαλήν περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις στρατηγικές επενδύσεις μέσα από το κανάλι του ΥΠΕΞ, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Τα νούμερα είναι συντριπτικά. Την προηγούμενη πενταετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το σύνολο των επενδύσεων που ήρθαν στην χώρα ήταν 1,3 δισ. ευρώ, ενώ από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 έχουν ενταχθεί 4,8 δισ. επενδύσεις, ενώ αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό εξέταση άλλα 7 δισ. επενδύσεις. Αυτή είναι η διαφορετική πολιτική που κάνουμε και γι’ αυτό η οποιαδήποτε κριτική σας , σε υψηλούς μάλιστα τόνους, σας φέρνει απέναντι την δική σας ανικανότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης