Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία να κάνει δεύτερες σκέψεις πριν επιχειρήσει οτιδήποτε, καθώς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προκλητική ή εχθρική ενέργεια, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Ταμείο Ανάκαμψης και Έργα για τη Δυτική Αθήνα» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω.  
 
«Ούτε ο ελληνικός ούτε ο τούρκικος λαός θέλουν να εμπλακούμε σε περιπέτειες. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον, για να αναπτυχθούν και οι λαοί μας και οι οικονομίες μας και τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι δικές μας κόκκινες γραμμές είναι οι γαλάζιες σημαίες μας που βρίσκονται στα σύνορά μας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα γενναίο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που έχει ανησυχήσει πολύ τους γείτονές μας και προστίθεται: «Το μήνυμα που στέλνουμε είναι σαφές. Αν έρθετε, ό,τι ώρα έρθετε, είμαστε εδώ, έτοιμοι. Οι ‘κόκκινες’ γραμμές μας είναι ‘γαλανές’. Και βρίσκονται στα σύνορά μας, στο Αιγαίο, στον Έβρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τις ευκαιρίες για τη Δυτική Αθήνα από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι έργα όπως η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης ή τα προγράμματα αναδάσωσης και προστασίας του Ποικίλου Όρους – που αποτελούσαν και δικές του προεκλογικές δεσμεύσεις – θα προσφέρουν ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Επισήμανε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης διαμορφώθηκε μετά από 100 ώρες διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, οι οποίες έφεραν στην Ελλάδα όφελος σχεδόν 100 δισ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε τρία χρόνια να κάνει την Ελλάδα πρωτοπόρα στην Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ακόμη, ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε δύο από τις τρεις ελληνικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. «Έχουμε καταφέρει οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι προτάσεις Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας και μιας κυβέρνησης που λειτουργεί με σχέδιο, με όραμα» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι ζούμε σε μία βαθιά γεωπολιτική, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση για την οποία αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί και θα συνεχίσει να προσπαθεί να κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά για τον ελληνικό λαό.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό ήταν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο ππεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι δήμαρχοι Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, Ιλίου Νικόλαος Ζενέτος, Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος και Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ανέφερε ότι από το τρέχον ΕΣΠΑ έχουν υλοποιηθεί στη Δυτική Αττική 725 έργα ύψους 161,5 εκατ. ευρώ, με την Ελλάδα να είναι πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και πρώτη στην έγκριση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ. Σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια, η αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, απαιτεί σχέδιο, συνεργασία και προετοιμασία, και ζήτησε την ενεργοποίηση της αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε στην ομιλία του ότι η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Δυτικής Αθήνας, αναφέροντας ενδεικτικά ότι μόνο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, αυτή τη στιγμή υλοποιούνται στην Δυτική Αθήνα 870 έργα και δράσεις, με προϋπολογισμό περίπου 88 εκατ. ευρώ.

Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Δημήτρης Καλογερόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας της ΝΔ Δημήτρης Μαυροειδάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης