Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό ιστότοπο Mediapart ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα έλεγαν συνεχώς ότι θα παραιτηθούν σε περίπτωση που τους επιβληθεί 3ο Μνημόνιο.

«Με τον Αλέξη λέγαμε κάθε μέρα, μήνας μπει, μήνας βγει ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε ακόμα ένα δάνειο, ένα δάνειο-φονιά που θα μας γονάτιζε οικονομικά, ότι θα παραδίδαμε τα κλειδιά των υπουργείων μας στην αντιπολίτευση και θα λέγαμε: Το έχετε ξαναϋπογράψει, το αποδέχεστε, ορίστε και τα κλειδιά» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τελικά, όμως, δεν έκανε αυτήν την επιλογή» συμπλήρωσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η επεισοδιακή Σύνοδος στη Ρίγα και το Plan b

Παράλληλα υποστήριξε ότι από τις 27 Απριλίου και τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας κατάλαβε ότι πλέον είχε αρχίσει η απαξίωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε έντονα επικριτικός και κατά του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σχετικά με την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι «βρισκόταν εκεί, ήταν παρών, αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο». Όσο για το περίφημο plan B υποστήριξε ότι «δεν ήταν κάτι το παράλογο ή το άτιμο ή το εγκληματικό αλλά απλά ένα σχέδιο που θα προκαλούσε προβλήματα σε όσους θα τιμωρούσαν την Ελλάδα με το να κλείσουν τις τράπεζες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης