Συνάντηση με περιβαλλοντικές κινήσεις και αυτοδιοικητικούς φορείς πραγματοποίησε σήμερα στο Μεσολόγγι, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στις περιφερειακές ενότητες, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την διάρκεια της συνάντησης «συζητήθηκαν τα θέματα των απορριμμάτων, των βιομηχανικού τύπου εγκαταστάσεων των ΑΠΕ, του χωροταξικού, του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των υδάτων, της εκτροπής το Αχελώου, των φραγμάτων, του φράγματος της Μεσοχώρας, των λυμάτων, των ιχθυοκαλλιεργειών και ιδιαίτερα του ειδικού χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ η περιοχή είναι ήδη στα όρια του ευτροφισμού, αλλά και της εκπαίδευσης με τα τμήματα που κλείνουν και τις ελλειπείς υποδομές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις που έκανε στην συνέχεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, μίλησε για «βιομηχανίες χωρίς ευημερία και ερημοποίηση» επισημαίνοντας:

«Βλέπω έναν τόπο σκέτο παράδοξο. Πάμπλουτος, με όλα τα νερά της Ελλάδας είναι εδώ. Στην περιοχή που έχει βγάλει «μεγαλοϋπουργούς», δεν υπάρχει καμία εργασία στον τόπο. Άλλο ένα παράδοξο. Έχουμε ανθρώπους με τεράστιες δυνατότητες. Έχω γνωρίσει μόνο σήμερα, ανθρώπους πολυτάλαντους οι οποίοι όμως ζούνε σε μια πλούσια περιοχή εν μέσω φτώχειας. Αυτά τα παράδοξα αντανακλούν την αποτυχία του παλαιοκομματικού συστήματος, την κατασπατάληση πόρων – υδάτινων πόρων, αλλά ακόμα και ανθρώπινων πόρων. Παράλληλα έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πανεπιστήμιο το οποίο να ελκύει τους φοιτητές. Έχουμε νοσοκομεία τα οποία έχουν κοστίσει πολλά χρήματα στον ελληνικό λαό αλλά υπολειτουργούν, γιατί τα έχουν μετατρέψει σε εμβολιαστικά κέντρα. Με άλλα λόγια έχουμε μια πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ δυνατοτήτων και πραγματικότητας, αυτό είναι που διαπιστώνουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Αιτωλοακαρνανία αξίζει πολύ καλύτερα. Στο ΜέΡΑ25 εμείς ήρθαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα και να καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις για το πώς θα μπορέσει αυτή η αναντιστοιχία να εξαφανιστεί».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το Ταμείο που θα χρηματοδοτεί τα νέα μέτρα της επόμενης δεκαετίας» και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα χρήματα τα οποία θα σπαταληθούν σε γέφυρες, σε επιδοτήσεις πραγμάτων τα οποία θα πτωχεύσουν. Επειδή έπρεπε να αρνηθεί η Ε.Ε. τη δημοσιονομική ένωση, να βοηθούσε χώρες όπως η Ελλάδα να πάψουν να είναι χρεοδουλοπαροικίες. Το χρέος μας αυξάνεται και θα έρθει μία λιτότητα, ήδη το μεσοπρόθεσμο προβλέπει μεγάλη λιτότητα, και πετάνε και ένα ξεροκόμματο στους ολιγάρχες. Ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι της Αιτωλοακαρνανίας θα εισπράξουν το ωστικό κύμα της λιτότητας και πάρα πολύ λίγοι θα ωφεληθούν με έναν τρόπο που θα είναι αρνητικός για το περιβάλλον και αρνητικός για την πλειοψηφία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης