Β. Κεγκέρογλου: Το θέμα του ύψους των συντάξεων έχει κλειδώσει

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014, 11:08
Β. Κεγκέρογλου: Το θέμα του ύψους των συντάξεων έχει κλειδώσει
Στο θέμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά, προς το παρόν, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μιλώντας στον «ΑΝΤ1», ξεκαθάρισε καταρχήν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στις συντάξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα του ύψους των συντάξεων έχει κλειδώσει. Δεν θα υπάρξει νέα μείωση».

Αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, υποστήριξε το κυβερνητικό σχέδιο για τις «100 δόσεις», στις οποίες θα επιμένει η ελληνική πλευρά στην επόμενη συνάντησή της με τους επικεφαλής της τρόικας το φθινόπωρο, σημειώνοντας ότι «δεν είναι θέμα δόσεων, πρέπει να γίνουν κι άλλα».

Ενώ σχετικά με τις δόσεις που μπορεί να καταβάλει κάποιος οφειλέτης, τόνισε ότι στην πλειονότητα των ασφαλιστικών ταμείων μπορεί να ξεχρεώνει σταδιακά με ό,τι μπορεί να προσφέρει.

Στο θέμα των τελευταίων ημερών, εξήγησε ότι το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» θα είναι ένα συμπλήρωμα το οποίο θα δοθεί σε όσους έχουν μηδενικό ως ελάχιστο εισόδημα, με σκοπό να ανεβάσει τα μηναία τους έσοδα στα 400 ευρώ.

Θα αποτελέσει ωστόσο, όπως εξήγησε, μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο αυτός που λαμβάνει το επίδομα θα προσφέρει στην κοινωνία, ενώ θα γίνονται και κινήσεις για την απορρόφησή του στην αγορά εργασίας. Τόνισε ότι κάποιος που θα λαμβάνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν αποκλείεται από άλλα επιδόματα ή παροχές, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Τα τεκμήρια, επίσης, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, αρχικά, πιλοτικά σε 13 Δήμους της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014, 12:14