Στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου από σήμερα ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα τηλεφωνική γραμμή 1142. Καλώντας στο τετραψήφιο νούμερο οι πολίτες μπορούν πέραν της καταγγελίας για την έλλειψη εφαρμογής του νόμου να ζητήσουν βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι «και ο κόσμος πλέον έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα αυτού του μέτρου και θα είναι ο πρώτος που θα το αγκαλιάσει και θα ακολουθήσει τον νόμο». Επίσης, δήλωσε πως δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος διεμήνυσε πως θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Πολιτεία οφείλει πρωτίστως να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών. Και αυτό κάνουμε, ο στόχος της Πολιτείας είναι να προασπίζει την υγεία των πολιτών και να αποτρέπει τον κάθε πολίτη να ξεκινάει το κάπνισμα. Και αυτό οφείλουμε να κάνουμε. Να προστατεύσουμε τους μη καπνιστές από το παθητικό κάπνισμα, διότι το παθητικό κάπνισμα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον πληθυσμό» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις επιχειρηματιών, είπε: «Ο εχθρός μας δεν είναι ο καπνιστής. Δίνουμε τη μάχη κατά του καπνίσματος. Και πιστεύω ότι σε μια ευνομούμενη κοινωνία ο σεβασμός στον μη καπνιστή είναι αυτονόητος. Βεβαίως, κάθε πολίτης μπορεί στον ιδιωτικό του χώρο να κάνει ό,τι θέλει. Ο νόμος, όμως, έρχεται να προστατεύσει πρωτίστως όλους αυτούς τους εργαζόμενους στα καταστήματα, που υποχρεώνονται μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχουν επιλογή, να πολιορκούνται από τον καπνό των καπνιστών για πολλές ώρες και τόσες άλλες περιπτώσεις σε άλλους χώρους που δεν θέλουν να καπνίζουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης