Τσίπρας: Σήμερα κλείνει ένας δύσκολος κύκλος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016, 18:08
Τσίπρας: Σήμερα κλείνει ένας δύσκολος κύκλος
«Αναμένουμε αμέσως μετά και τη τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τις επόμενες μέρες, την άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Και επίσης σύντομα αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Πέμπτη το απόγευμα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Χρόνος για πανηγυρισμούς για εμάς θα υπάρξει μόνο όταν θα μειώσουμε την ανεργία, θα μπούμε στο τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «κόφτη» χρέους, λέγοντας ότι έτσι απελευθερώνονται πόροι για την οικονομία, ενώ μπαίνει οριστικό τέλος στη συζήτηση για το Grexit.

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της αξιολόγησης σε σχέση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, από την οποία -όπως είπε- δεν κόπηκαν μισθοί και συντάξεις.

Με αφορμή τη ρύθμιση για τις offshore, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από ένα συλλογικό παροξυσμό της αντιπολίτευσης.Επισήμανε ότι όλα αυτά έχουν ως όριο την πραγματικότητα, προσθέτοντας «η πραγματικότητα -που σε αυτή την περίπτωση ήταν το περιεχόμενο της ρύθμισης για τις off shore- ανέδειξε για μία ακόμη φορά το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της στον αγώνα της συκοφάντησης της κυβέρνησης».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016, 19:03