Ως συνεργασία στρατηγική, που συμβάλλει στη σταθερότητα, την ειρήνη, την ασφάλεια, την ανάπτυξη της περιοχής μας και βοηθά και στη δυνατότητα επίλυσης των μεγάλων περιφερειακών προκλήσεων και στην αξιοποίηση των σημαντικών περιφερειακών ευκαιριών, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η σημερινή σύνοδος είναι πολύ ουσιαστική και επεσήμανε ότι έως την επόμενη τριμερή, στην Κύπρο, οι υπουργοί των τριών χωρών θα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το τραπέζι δεν έλειψαν οι συζητήσεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, το Συριακό, το Κυπριακό, ανέφερε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

«Εκφράσαμε την υποστήριξή μας στις προσπάθειες του Νίκου Αναστασιάδη και ευχόμαστε όλοι να υπάρξει ανταπόκριση και από την πλευρά της Τουρκίας, ώστε να έχουμε στις 28 του Ιούνη, στη Γενεύη, μία θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις προσπάθειες του Προέδρου Ανασταδσιάδη για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, που βεβαίως δεν μπορεί παρά να εμπεριέχει την κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης