Περίπου 700 αστυνομικοί που απασχολούνταν στη φύλαξη προσώπων επιστρέφουν στην καθημερινή αστυνόμευση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου.

«Από τους 2.500 αστυνομικούς που απασχολούνται για τη φύλαξη, οι 700 θα αποσυρθούν και θα πάνε για την καθαρή αστυνόμευση, σε υπηρεσίες που τους έχουν ανάγκη. Θα πάνε στη Δυτική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας, στην ομάδα ΔΙΑΣ, στην Άμεση Δράση» ανέφερε ο κ. Τόσκας επισημαίνοντας ότι ύστερα από μία διαδικασία που κράτησε περίπου πέντε μήνες «αυτές τις μέρες αποφασίσθηκε η γενναία μείωση των αστυνομικών» που διατίθενται στη φύλαξη προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπαχριστόπουλος επεσήμανε ότι κάποιοι αστυνομικοί είναι «μόνιμοι» στη φύλαξη των προσώπων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να γίνονται οι αστυνομικοί ορντινάντσες πολιτικών, επιχειρηματιών». Πρότεινε, δε, να γίνεται εναλλαγή (rotation) στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι έδωσε ο ίδιος την εντολή για τις μετακινήσεις «βλέποντας τον υπερβολικό αριθμό ατόμων που φυλάσσουν πρόσωπα, πολλά από τα οποία δεν έχουν κανένα κίνδυνο και είναι πέρα από τα οριζόμενα στο Προεδρικό Διάταγμα».

«Η διαδικασία διαχρονικά είχε ξεχειλώσει, είχε ευτελισθεί. Με ένα απλό τηλέφωνο κάποιοι έπαιρναν αστυνομικούς και κάποιοι αστυνομικοί δεν ασχολούνταν καν με τη φύλαξη» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός διευκρινίζοντας ότι οι αλλαγές δεν αφορούν στη φύλαξη της Βουλής και των υψηλών πολιτικών προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης