Διευκρινίσεις για τις αλλαγές που έγιναν στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της κινεζικής εταιρείας, ένα θέμα που απειλεί να τινάξει στον αέρα το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, επιχείρησε να δώσει στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Μάλιστα, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε, ουσιαστικά, ότι τις αλλαγές για τις οποίες διαμαρτύρεται η Cosco δεν τις έκανε ο ίδιος, δηλαδή το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όχι το Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης με κριτήριο όχι συμβατικό αλλά με κριτήριο ορθής νομοθέτησης προέβη σε αλλαγές που δεν έχουν σχέση με παραβίαση συμφωνημένων όρων και κανόνων» είπε ο κ. Δρίτσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος δέχθηκε άγριο σφυροκόπημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παραδέχθηκε ότι έγιναν αλλαγές, όχι όμως από το ίδιο το υπουργείο.

«Οι αλλαγές δεν έγιναν ούτε για να ανατρέψουν ούτε για να παραβιάσουν συμφωνίες» πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επίλυσης των θεμάτων που έχουν προκύψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης