Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την αντικατάσταση της προϊσταμένης Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Τριφυλίας Ζωής Πετροπούλου μετά από απόφαση του δημάρχου.. Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν επίμονα ζητήσει εξηγήσεις από το δήμαρχο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου κορυφή του «παγόβουνου» φαίνεται να αποτέλεσε το γεγονός πως «κόπηκαν» τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας των επιστατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης μίλησαν για «καθεστωτική αντίληψη» από την πλευρά της δημοτικής αρχής και άλλα κίνητρα πίσω από αυτά που παρουσιάζονται ως αιτία απομάκρυνσής της.
Ιδιαίτερα αιχμηρά ήταν τα σχόλια του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κουτσούλη και τα ερωτήματα που έθεσε σχετικά με αυτό το ζήτημα. Ρώτησε αν η προϊσταμένη απομακρύνθηκε λίγες μέρες μετά από όταν κάλεσε υπαλλήλους του δήμου σε προκαταρκτική εξέταση για κλαδιά που είχαν πεταχτεί στην λίμνη που δημιουργείται στους Χριστιάνους, αλλά και αν έκανε ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους για το επίδομα επιστατών, απ’ όπου η απάντηση ήταν αρνητική, και τι έχει κάνει ο δήμος για αυτό. Θέτοντας ακόμη μια σειρά ερωτημάτων, ο κ. Κουτσούλης κατέληξε λέγοντας: Είναι μια καθεστωτική αντίληψη της δημοτικής αρχής που θυμίζει «Αντιγράφεις παιδί μου. Σε απολύουν». Στην αρχή της εισήγησής του είχε μιλήσει για «ανέκδοτο» ότι στο δήμο είναι όλα καλά.

Αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος είχε μιλήσει νωρίτερα για ένα δήμο που πάει από το κακό στο χειρότερο, λέγοντας ότι όλη η Τριφυλία το καλοκαίρι ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Επίσης ζήτησε από το δήμαρχο να εξηγήσει τι έχει γίνει με τις αλλαγές προϊσταμένων και, αν ήταν μόνο για το καλό της υπηρεσίας, να το αποδείξει. Επίσης έκανε λόγο για την κατάσταση του στόλου των απορριμματοφόρων επισημαίνοντας ότι μόνο τα μισά λειτουργούν.
Για συμπεριφορές της προϊσταμένης που είχαν ξεπεράσει τα όρια που μπορεί να ανεχτεί κάποιος έκανε λόγο ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας. Έπρεπε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από κακές και απάνθρωπες συμπεριφορές, είπε, και η αλλαγή της έγινε προς αυτή την κατεύθυνση για να επέλθει ηρεμία στο εργατικό προσωπικό. Τόνισε ακόμη ότι έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ, για να εξεταστούν παραπτώματα και τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

Με δελτίου τύπου, με τίτλο «ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΧΤΙΚΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ», η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών αναφέρει πως η αντικατάσταση της προϊσταμένης στην καθαριότητα του Δήμου Τριφυλίας έχει σαν στόχο να κρύψει και να καλύψει τις δικές της διοικητικές και πολιτικές ανεπάρκειες. Πολύ περισσότερο δε, καταγγέλλει τα κατηγορητήρια που «στήνει» η δημοτική αρχή είναι για τα «πανηγύρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στην zougla.gr τοπικές πηγές αφήνουν αιχμές για το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, που ενώ έχει ενημερωθεί εδώ και ένα χρόνο (Σεπτέμβριο και Νοέμβριο 2017) για τα προβλήματα που είχε η προϊσταμένη Καθαριότητας με την Διοίκηση ως σωματείο δεν έπραξε τίποτα.

Και τέλος οι ίδιοι κύκλοι αναρωτιώνται αν η ΠΟΕ – ΟΤΑ τα γνωρίζει τις καταγγελίες και την απραξία του Σωματείου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr, tharrosnews.gr,  filiatranews.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα: Σύγκρουση στο Τοπικό Συμβούλιο για να σωθούν δύο δένδρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης