«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δεν θα πρέπει κάποιοι να ξεγελιούνται και να νομίζουν ότι οι ακραίοι, που λένε να φύγουν τώρα οι πρόσφυγες από το νησί, προσφέρουν την έτοιμη, την εύκολη λύση για το μεταναστευτικό» τόνισε σε δηλώσεις του για τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο ο Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, υποστήριξε ότι «αυτοί που κομίζουν τέτοιες λύσεις μόνο κακό στον τόπο μπορεί να προσφέρουν και όχι σωτηρία», εκτιμώντας πως πρόκειται για «πρόχειρες και επιπόλαιες λύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλει σχέδιο και εφαρμόζουμε σχέδιο, πλην όμως πρέπει να βοηθήσουν και κάποιοι από τις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορεί ένα μέρος των ασχολούμενων με την Tοπική Aυτοδιοίκηση ή αν θέλετε και κάποιοι από τις εκκλησιαστικές αρχές να δημιουργούν προβλήματα στη Χίο. Ένας ηγούμενος εκεί εφάρμοσε ασφαλιστικά μέτρα για να μας σταματήσει κάποιο κέντρο κράτησης. Και αναρωτιέμαι χωρίς κέντρο κράτησης πού θα πάνε οι προβληματικοί, πού θα πάνε αυτοί που επιστρέφονται στην Τουρκία;

»Δεν δίνεται χώρος, προκειμένου να φύγουν μέσα από την πλατεία οι άνθρωποι και να πάνε λίγο πιο έκκεντρα και να μην υπάρχουν τα προβλήματα. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουν. Ο χιώτικος λαός έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι ένας φιλόξενος λαός. Δεν πρέπει αυτός ο λαός να αποπροσανατολιστεί και να πειστεί από κάποιους που δεν θέλουν καμία λύση» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης