«Η Ελλάδα αποτελεί κόμβο σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκτιμώ τις προσπάθειες που κάνετε στον οικoνομικό τομέα»​ ανέφερε ο Τζον Κέρι κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Τζον Κέρι έρχεται στην Ελλάδα «σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο», εκφράζοντας τη θέση ότι «βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής για να βρούμε λύσεις, προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».
Από τη μεριά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στα πρώτα λεπτά της συνάντησης: «εκτιμώ τις προσπάθειες που κάνετε στον οικoνομικό τομέα», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου να δει την Ελλάδα «να επανέρχεται στο δρόμο της ανάπτυξης και να επιστρέψει η ελπίδα στη χώρα».

«Συνεργαζόμαστε πολύ στενά (στον τομέα της ασφάλειας) και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε προκλήσεις στο Μεταναστευτικό, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα» συμπλήρωσε.

Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Κέρι-Τσίπρα

«Φορτωμένη» ατζέντα

Προσφυγικό, ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό, ενεργειακά θέματα και ζητήματα που άπτονται της διεθνούς ασφάλειας μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου βρίσκονται στην ατζέντα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο Τζον Κέρι πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου λίγο μετά τις 11.35 το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθεί συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Ν. Κοτζιά, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) στην πλατεία Βικτωρίας, όπου φιλοξενούνται ως επί το πλείστον μετανάστριες με παιδιά.

Φωτογραφίες: Eurokinissi.gr (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης