Η υπόθεση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Ματθαίου Τσιμιτάκη, δεν περιορίζεται -ως φαίνεται- στο «φαινόμενο» να είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (και μάλιστα με υποτροφία) άνευ προϋποθέσεων, αλλά έχει κι άλλες προεκτάσεις, τις οποίες φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr.

O σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, προ πενταετίας έλαβε δάνειο από την ΕΣΗΕΑ, ισόποσο με την υποτροφία που πήρε από το «κληροδότημα Γεράσιμου Λύχνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση ελήφθη τότε κατά πλειοψηφία και χωρίς πολλές συζητήσεις, παρά τις αντιρρήσεις και τις επισημάνσεις μελών του Δ.Σ. ότι με τον τρόπο αυτόν εκτός των άλλων υπονομεύεται ο διαγωνισμός.
Κάποιοι προεξοφλούσαν, φαίνεται εκ των προτέρων, ότι ο νεαρός συντάκτης της «Αυγής» θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς την υποτροφία, πριν ακόμη προκηρυχθεί!

Ο Δ. ΚουμπιάςΤην εισήγηση για την καταβολή του δανείου είχε κάνει ο σημερινός πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, με την ιδιότητα τότε του ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, η οποία εγκρίθηκε από το συμβούλιο.

Το γεγονός από μόνο του θέτει υπό αμφισβήτηση τον διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη υποτροφία και είναι απολύτως μειωτικό για τα μέλη της επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιβάλλεται, συνεπώς, να ερευνηθεί από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών ή από την εισαγγελία -απ’ όπου δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αντιδράσεις, μολονότι η υπόθεση δεν έχει παραγραφεί.

Η χορήγηση του δανείου στον Τσιμιτάκη, το οποίο τελικά εξόφλησε από τα χρήματα της υποτροφίας κι άλλες υπόγειες διεργασίες, στάθηκε η αφορμή να έρθει πιο κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς.

Ήδη ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ αντιμετωπίζει σειρά καταγγελιών για τη στάση του στο ασφαλιστικό, αφού είναι ταυτόχρονα και προνομιούχος συνομιλητής του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του υφυπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου.

Άλλωστε, και ο κ. Πετρόπουλος διετέλεσε αμειβόμενος νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ, μέσω της δικηγορικής του εταιρείας.

Στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ έχει καταγγελθεί ότι ακόμη και υπομνήματα της ομοσπονδίας κατά το 2015, με θέσεις που δεν εκφράζουν τις δημοσιογραφικές ενώσεις, επειδή υιοθετούν τις κυβερνητικές θέσεις, έχουν ως πηγή προέλευσης τον άλλοτε νομικό σύμβουλο και σημερινό υφυπουργό με την υπογραφή του προέδρου και γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας.

Θεωρείται βέβαιο, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, ότι στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου για τις άδειες των καναλιών και την ανεργία, όπου παρέστη και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιάς, του ζητήθηκαν διακριτικά εξηγήσεις για το θέμα Τσιμιτάκη.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης