Στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Hertfordshire θα διεξαχθεί η φετινή συνάντηση της Λέσχης Bilderberg από τις 6 έως και τις 9 Ιουνίου. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Grove hotel» με τίμημα 210 λίρες στερλίνες ανά βραδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραπεζίτες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, ειδικοί και μέλη διεθνών οργανισμών, επιστήμονες αποτελούν την ελίτ που απαρτίζεται από 150 άτομα τα οποία θα συμμετάσχουν στη συνάντηση που πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο.

Η λίστα των καλεσμένων μπορεί να συμπληρωθεί έως και την τελευταία στιγμή. Ο κατάλογος που αναρτάται από το zougla.gr είναι ο επίσημος με ημερομηνία 3 Ιουνίου, τρεις ημέρες δηλαδή πριν από την έναρξη των εργασιών της συνάντησης.

Εξ όσων, λοιπόν, καταδεικνύονται στον κατάλογο αυτόν, από την Ελλάδα έχουν προσκληθεί ο επιχειρηματίας Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μόνιμο στέλεχος της «Τριαδικής», και ο Αλέξης Παπαχελάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν συμμετέχει ο Λουκάς Παπαδήμος, αν και αυτός συγκαταλέγεται στα μόνιμα στελέχη της «Τριαδικής». Δεν επιβεβαιώνεται με βάση την επίσημη λίστα η πρόσκληση συμμετοχής στους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννη Στουρνάρα, όπως αναφέρθηκε σε διάφορες ιστοσελίδες.

Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, ο πρύτανης της παγκόσμιας διπλωματίας Χένρυ Κίσσινγκερ, ο γνωστός αναλυτής του Statfor Ρόμπερτ Κάπλαν, όλοι οι γνωστοί και ισχυροί τραπεζίτες αλλά και οι επικεφαλής οίκων αξιολόγησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπακάν, ο Τούρκος επιχειρηματίας Κοτς, ο πρώην αρχηγός της CIA στρατηγός Πετρέους, ο Εμανουέλ Μπαρόζο, η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας. Επίσης, το «παρών» θα δώσουν πολλά ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, όπως της Google, της Michelin, πολιτικοί επιστήμονες και καθηγητές οικονομικών.

Ο επίσημος κατάλογος έχει ως εξής:



  
Διαβάστε τη λίστα και σε μορφή pdf

Ήδη διάφορες οργανώσεις δίνουν ραντεβού έξω από το ιστορικό ξενοδοχείο, ώστε να διαδηλώσουν κατά της παγκόσμιας ελίτ.

Το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Gerard Batten έχει σημάνει συναγερμό εν όψει της συνεδρίασης σε βρετανικό έδαφος, ζητώντας μάλιστα να πληροφορηθεί ποιος πληρώνει τα έξοδα της υπεράριθμης αστυνομικής προστασίας των συμμετεχόντων και γενικά της συνεδρίασης.

«Η κλειστή Λέσχη»

Η Λέσχη Bilderberg ή Ομάδα Bilderberg είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη περίπου 130 ατόμων, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν επιρροή στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών.

Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο – συνήθως στην Ευρώπη – και μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά. Η διάσκεψη του 2008 έγινε στο Σαντιγί (ΗΠΑ) της Βιρτζίνια και του 2009 στην Αθήνα (14-16 Μαΐου). Η αρχική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης