ΠΚ

Ο πρωθυπουργός προτιμά να συμπεριφέρεται μειλίχια. ‘Έτσι τον έχουν συμβουλέψει οι ειδικοί. Ο Πρωθυπουργός έχει συνηθίσει να του υποβάλλονται ερωτήσεις από δημοσιογράφους, Έλληνες ή ξένους, οι οποίοι έχουν εκ των προτέρων ελεγχθεί. Στην Ελλάδα είναι εύκολο. Κάτι η «λίστα Πέτσα» κάτι οι εκδότες της συμφοράς, κάτι τα χρωστούμενα γραμμάτια της νέας τάξης πραγμάτων στον ηλεκτρονικό  Τύπο και το τηλεοπτικό τοπίο και το Μαξίμου διατηρεί τον έλεγχο επί προσώπων και Μέσων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το εξωτερικό τώρα, έχει αναλάβει η πασίγνωστη εταιρεία « Edelman» η οποία με κρατικό χρήμα χειρίζεται το διεθνές marketing, δηλαδή την εικόνα της κυβέρνησης, δηλαδή του Μητσοτάκη. Για όσους κάνουν ότι δεν ξέρουν, τους προτείνουμε ένα σερφινγκ στο διαδίκτυο. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας βρισκόταν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατά την πτήση προς Θεσσαλονίκη  για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο κύριος αυτός δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Το βιογραφικό του είναι τόσο μακρύ, πυκνό και σημαντικό όσο μεγάλη είναι και η αμοιβή του. Μιλάμε τώρα για την ελίτ της Ουάσιγκτον. Όχι παίξε γέλασε.

Αυτή η εταιρεία αναλαμβάνει να στήσει τις συνεντεύξεις του πρωθυπουργού με διάφορα διεθνή ΜΜΕ οι οποίες, όλες, έχουν δομή αγιογραφίας. Όσον αφορά  παραμάγαζα διεθνών ΜΜΕ στην Αθήνα να θυμίσουμε πως φανατικό δημοσιογραφικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που φλέρταρε την θέση του διευθυντή του ΑΠΕ κατέληξε να διευθύνει γραφείο διεθνούς ΜΜΕ με επιρροή κυρίως στα οικονομικά επειδή η αμοιβή στο κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων ήταν χαμηλή. Αυτά συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Γιατί όμως ασχολούμεθα με τον Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ.

Διότι η έκρηξη οργής του πρωθυπουργού στο Μαξίμου μετά την ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου δεν είχε να κάνει με το περιεχόμενο της ερωτήσεως αλλά με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη «ξέφυγε» από τους ελέγχους και υπέβαλε ερώτηση «ελεύθερα». Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να χειριστεί το ζήτημα χωρίς κορώνες και κραυγές και να βάλει την δημοσιογράφο στην θέση της αν έπρεπε να την βάλει. Θα μπορούσε και να αντιστρέψει την ερώτηση προς όφελος της χώρας και να επεκταθεί αναφέροντας πώς όπως είπε και η Ολλανδή δημοσιογράφος, η Ευρώπη δεν βοηθά την Ελλάδα όσο θα έπρεπε για να αντιμετωπιστεί ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που είναι το προσφυγικό. Θα μπορούσε να αποφύγει το λάθος να καταγγείλει την ξένη δημοσιογράφο πώς δεν βρέθηκε στη Σάμο και δεν γνωρίζει την κατάσταση υποχρεώνοντας την να αναρτήσει στο Διαδίκτυο video με το ρεπορτάζ της στο νησί στο πλευρό Ευρωβουλευτή από την πατρίδα της.  Θα μπορούσε να αποφευχθεί δηλαδή μία έντονη αντιπαράθεση με δημοσιογράφο που ποτέ δεν αποβαίνει σε καλό, μεσο-μακροπρόθεσμα. Πολιτικά μιλώντας πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα λοιπόν είναι πως ο πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε όχι από το ερώτημα αλλά από το γεγονός ότι κάποια δημοσιογράφος  υπέβαλε επιθετική ερώτηση ανεξαρτήτως περιεχομένου  χωρίς να έχει προηγουμένως ελεγχθεί από τον μηχανισμό του Μαξίμου. Αυτή η λεπτομέρεια είναι προφανώς πολύ πιο ενοχλητική από το ίδιο το περιεχόμενο του ερωτήματος της Ολλανδής δημοσιογράφου.

(Φωτογραφία: Marios Lolos)

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης