Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για τη στάση που θα κρατήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για τη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο βουλευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δηλώσει «παρών» τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε ότι «το μόνο που μπορώ να σας πω αυτήν τη στιγμή είναι πως δεν θα ψηφίσω “όχι”. Ωστόσο, δεν έχω αποφασίσει τι, από τα άλλα ενδεχόμενα, θα πράξω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την προεδρική εκλογή εξήγησε πως βασική πολιτική του αρχή αποτελεί η θέση ότι «η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να δημιουργεί πολιτική κρίση», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «τώρα, βέβαια, η Ελλάδα ζει σε μια περίοδο κρίσης που δεν είχαμε ξανασυναντήσει». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «δεύτερη προϋπόθεση για να ψηφίσω είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όσον αφορά στο ποιος θα μπορούσε να είναι αυτό το πρόσωπο, ο Nικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι δεν αντιλαμβάνεται «γιατί σώνει και καλά ένα πρόσωπο που ενώνει τον κόσμο ευρύτερα πρέπει να είναι αριστερός ή κεντροαριστερός» και πρόσθεσε:

«Εκτιμώ πως υπάρχουν τέτοια πρόσωπα στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη. Έχει τελειώσει η ιστορία Καραμανλή. Τώρα, όλοι ξέρετε ότι δεν ενδιαφέρεται. Για τον Σταύρο Δήμα -και όχι μόνο- είναι ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Η κυρία Δαμανάκη συμπαθής είναι, αλλά γιατί να μην πάμε π.χ. στη Μαριέττα Γιαννάκου, αν είναι να πάμε σε γυναίκα; Θέση μου είναι ότι δεν πρέπει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να δημιουργεί πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ εξήγησε ότι «δεν έχω αποφασίσει να εγκαταλείψω την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Εάν είμαι στις εκλογές και με ποιον πολιτικό σχηματισμό, θα το δείξει το μέλλον. Δεν έχω καμία επαφή με τη ΝΔ μετά τη διαγραφή μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης