Την απορία του πώς είναι δυνατό μικροί δήμοι με λίγα μέσα να μπορούν να αντιμετωπίζουν αξιοπρεπώς τις δυσκολίες, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει με συμβάσεις και με υψηλό κόστος για τον λαό τη συντήρηση και τον εκχιονισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη διέλευση εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 «απαιτεί την ασφάλεια των πολιτών και τη διασφάλιση των συνθηκών που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη μετακίνησή τους από και προς τον προορισμό τους και ζητά από την κυβέρνηση της ΝΔ και των “αρίστων” τον έλεγχο των ιδιωτικών εταιρειών που έχουν αναλάβει τον μηχανισμό συντήρησης των οδών και πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση από όλους μας στις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνει η χώρα και όχι την απαλλαγή τους από τις υποχρεώσεις που έχουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμφωνούμε, προσθέτει το ΜέΡΑ25, πως το πρωταρχικό μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι η προστασία των διερχόμενων πολιτών και η ασφάλεια στις διελεύσεις. Ως προς τις ιδιωτικές εταιρείες ωστόσο θέτει το ερώτημα:

«Τι δεν έχουν άραγε οι ιδιωτικές εταιρείες στη διάθεσή τους; Τον απαιτούμενο μηχανοκίνητο εξοπλισμό; Το απαραίτητο υπαλληλικό προσωπικό; Δεν έχουν προβεί έγκαιρα σε προμήθειες; Τι;». Επίσης υπογραμμίζει:

«Η δήλωση της κυβέρνησης πως σε κάποιους σταθμούς δεν θα πληρώσουν οι διερχόμενοι τα διόδια δεν αποτελεί λύση στην απρόσκοπτη πρόσβαση από και προς κάθε κατεύθυνση και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το κόμιστρο των διοδίων θα δοθεί στους παραχωρησιούχους από το ελληνικό Δημόσιο ως “απώλεια εσόδων των ΑΕ”, όπως διασφαλίζεται από τις συμβάσεις παραχώρησης και εκμετάλλευσης των οδών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Γνωρίζουν οι πολίτες πως, εάν η κακοκαιρία συνεχιστεί, οι ιδιωτικές εταιρείες συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων υποχρεούνται στην καταβολή ρήτρας (αποζημίωσης) προς το ελληνικό Δημόσιο, ενώ με την εντολή της κυβέρνησης για κλείσιμο των εθνικών οδών και αυτοκινητοδρόμων η ΝΔ αποδεσμεύει τις εταιρείες από την καταβολή αποζημίωσης!».

Είναι προφανές για μια ακόμη φορά, καταλήγει η ανακοίνωση, ‘«πως η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει πίσω από τα γεγονότα και όχι μπροστά από τις καταστάσεις, δημιουργώντας πολίτες δυο ή και περισσοτέρων ταχυτήτων αναλόγως με την περιοχή που ζουν και κινούνται».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης