Επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξαπολύει το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του, ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «η φερόμενη ως υπουργός της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα οδηγεί σήμερα όσους δεν εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα διάφορα κολέγια, ιδρύματα αμφίβολης ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής ποιότητας, τα οποία έναντι αδρών διδάκτρων ουσιαστικά θα “πωλήσουν” πτυχία στους “εκτός των τειχών” νέους, οι οποίοι μετά θα διεκδικήσουν ισοτιμία επαγγελματικών δικαιωμάτων με αυτά των αποφοίτων των ΑΕΙ, σύμφωνα με το σχετικό νομοθέτημα του ΥΠΑΙΘ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν, προσθέτει, «στους παραπάνω λόγους προστεθεί η επιλογή της κας. Κεραμέως να θεσπίσει το συγκεκριμένο μέτρο εν μέσω της χρονιάς που μας πέρασε αιφνιδιάζοντας τους υποψήφιους και τις υποψήφιες που είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και δοκιμάζονταν από τα πρωτοφανή lockdowns, τότε γίνεται απολύτως σαφές ότι το μέτρο θεσπίστηκε ως εκδούλευση στους κολεγιάρχες αυξάνοντας το πελατολόγιό τους και πλήττοντας καίρια τους μαθητές και τις μαθήτριες των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση».

Με αίτημα να αποσυρθεί αυτή η διάταξη, το ΜέΡΑ25 ζητάει από την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας «να κάνουν το σωστό: Να επιτρέψουν στους νέους και τις νέες που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις εξετάσεις να κυνηγήσουν το όνειρό τους για καλύτερη ζωή! Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή, το προηγούμενο διάστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης