«Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και της Βουλής»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, 00:58
«Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και της Βουλής»
Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Olli Rehn όσον αφορά στη νέα δανειακή σύμβαση και τις διαδικασίες που απομένουν προκειμένου να «πέσουν» οι σχετικές υπογραφές. Ο κοινοτικός Επίτροπος εξήγησε πως «το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και της Βουλής», υπογραμμίζοντας όμως πως στόχος της Ευρώπης είναι να συνεχίζει να στηρίζει τη χώρα προκειμένου να τη βοηθήσει να βγει με επιτυχία από την κρίση χρέους.

«Η αποστολή μας στην Ελλάδα εξετάζει περαιτέρω λύσεις για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο PSI τόνισε πως «το σχέδιο συμφωνίας ουσιαστικά ολοκληρώνεται και θα εγκριθεί ως μέρος του συνολικού πακέτου».

Να σημειωθεί πως ιδιαίτερη έμφαση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δόθηκε στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, η οποία τοποθετείται σε πρώτη προτεραιότητα από το Eurogroup, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός «κλειστού» λογαριασμού προκειμένου να είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα των δανειστών (ανεπίσημη θέση της Γερμανίας).

Διαβάστε επίσης:
Ζητά εγγυήσεις μέσω του Κοινοβουλίου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, 00:53

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, 04:05