Με μία φλύαρη και εκτός θέματος ανακοίνωση απάντησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο πρωτοσέλιδο της «Ζούγκλας», το οποίο αποκάλυπτε την καθόλου σύννομη πρακτική της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας και του Γραμματέα της, Νίκου Μοιραλή. Η «Ζούγκλα» αποκάλυψε email του Γραμματέα προς τα μέλη της Επιτροπής, δια του οποίου εξηγούσε πως η καταβολή ενοικίου για το εκλογικό κέντρο στην Πάτρα θα γινόταν με «μαύρο χρήμα» και πως ο ίδιος θα προσκόμιζε μία «τυπική απόδειξη» για τον εσωτερικό έλεγχο.

Διαβάστε το σχετικό πρωτοσέλιδο της «Ζούγκλας»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χαριλάου Τρικούπη, αιφνιδιασμένη προφανώς, επιχείρησε να «συναρμολογήσει» μία απάντηση, συνδυάζοντας αχρείαστη επιθετικότητα και υπερβάλλοντα εξυπνακισμό, με ανεπάρκεια επιχειρημάτων. Το αποτέλεσμα είναι απλώς θλιβερό.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην απάντησή του ισχυρίζεται πως το email του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι, επί της ουσίας, ένα κάλεσμα στα στελέχη για… ρεφενέ. Μόνον που το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το τρίτο κόμμα στη Βουλή, δεν είναι ούτε μία ομάδα φίλων, ούτε και συνοικιακός σύλλογος εκδρομέων. Το κόμμα είναι θεσμός, διέπεται από κανονισμό λειτουργίας, υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη μίσθωση ενός εκλογικού κέντρου στην Πάτρα, επί της Πλατείας Γεωργίου του Α’, δεν νοείται «ρεφενές». Νοείται, αντιθέτως, υπογραφή μισθωτηρίου και κατάθεσή του στην Εφορία. Νοείται πως ο κάθε κομματικός υπεύθυνος δεν καταλήγει στο εσωκομματικό του ηλεκτρονικό μήνυμα πως η πληρωμή του ενοικίου θα γίνεται με μαύρα, αλλά και πως η «απόδειξη  θα είναι τυπική». Αλήθεια, τι ακριβώς υπονοεί ο κ. Νίκος Μοιραλής; Πως είναι συχνό φαινόμενο να υπάρχουν «τυπικές αποδείξεις» για κομματικές δαπάνες, οι οποίες υπάρχουν για το θεαθήναι και μόνον για τον «εσωτερικό μας έλεγχο», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά;

Δηλαδή, για να καταλάβουμε και εμείς. Η μίσθωση ενός εκλογικού κέντρου στο κέντρο της Πάτρας για τις γενικές εκλογές του 2023 μπορεί να πραγματοποιείται με μη σύννομες διαδικασίες από στελέχη του τρίτου κόμματος στη Βουλή; Είναι προφανές πως στη Χαριλάου Τρικούπη διατηρούν μία τουλάχιστον δυσεξήγητη άποψη περί πολιτικής ηθικής και πολιτικής νομιμότητος.

Στην απάντησή του, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ισχυρίζεται ακόμη πως «δεν υπάρχει εκλογικό κέντρο». Το email που αποκάλυψε η «Ζούγκλα» έχει ημερομηνία 5 Μαΐου. Ο Γραμματέας Νίκος Μοιραλής ξεκάθαρα εξηγεί πως το εκλογικό κέντρο στην Πλατεία Γεωργίου του Α’ ενοικιάστηκε και πως το απόγευμα της ίδιας ημέρας «θα έχουμε τα κλειδιά στα χέρια μας». Είχε συμφωνηθεί και το αντίτιμο σε μαύρο χρώμα που είναι 2.500 ευρώ για την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και άλλα 2.500 ευρώ για το ενδεχόμενο νέων εκλογών στις 2 Ιουλίου. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μεσοπρόθεσμη συμφωνία. Γιατί δεν υπάρχει, λοιπόν, εκλογικό κέντρο; Τι άλλαξε μέσα σε 24 ώρες; Διότι, αν όντως δεν υπάρχει πλέον συμφωνία κάτι το απρόοπτο συνέβη, αλλιώς δεν δικαιολογείται ούτε ο τόνος, ούτε και η σπουδή που χαρακτηρίζει το ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Νίκου Μοιραλή.

Και μία παρατήρηση: Όποιος ομιλεί περί ηθικών πλεονεκτημάτων, οφείλει να διατηρεί σε άψογη κατάσταση την «πίσω αυλή του», όπως λένε και οι αγγλοσάξονες. Αν κανείς διαβάσει με προσοχή την απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στη «Ζούγκλα» αντιλαμβάνεται πως η βασική προτεραιότητα των συντακτών της είναι να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις. Μόνον που η προεκλογική εκστρατεία δεν είναι πάρτι για να καλούμε σε ρεφενέ. Προκαλεί εντύπωση πως δεν υπάρχει ούτε λέξη για τη διεξαγωγή κάποιας ενδεχόμενης έρευνας στην τοπική οργάνωση της Πάτρας και στη Νομαρχιακή. Όλα είναι καλά και άγια. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ίχνος υπόνοιας πως κάτι, ενδεχομένως, να πηγαίνει στραβά. Λέξη για τον κ. Νίκο Μοιραλή. Παραφράζοντας το γνωστό άσμα, «συγκάτοικοι είμαστε όλοι στη θολούρα» φαίνεται να πιστεύουν εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη. Μέχρι να φυσήξει.  

Κάτι τελευταίο. Με αυτές τις νοοτροπίες κατέληξε το ΠΑΣΟΚ να αλλάζει όνομα για να απαλλαγεί από χρέη που το έπνιγαν. Μυαλό δεν φαίνεται να έβαλαν εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη. Ανεξάρτητα από την εναλλαγή ηγετικών ομάδων.

Ο κ. Νίκος Μοιραλής με τον κ. Ανδρουλάκη.

Διαβάστε όλη την απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πρωτοσέλιδο της «Ζούγκλας»:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ «ZOUGLA.GR»

Αντιλαμβανόμαστε την απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να στοχοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμονές των εθνικών εκλογών.

Δεν μας εκπλήσσουν οι βρώμικες πρακτικές τους όπως η ανάρτηση εκβιαστικών μεταμεσονύκτιων tweet για δήθεν «αποκαλύψεις».

Ας γνωρίζουν, όμως, καλά ότι δεν εκβιαζόμαστε και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βασίζεται στη στήριξη των μελών και των στελεχών του. Πορεύεται με εντιμότητα, ήθος και διαφάνεια.

Όση λάσπη και αν ρίξουν, την απάντηση θα τη λάβουν από τον ελληνικό λαό.

Επί του προκειμένου:

Στο email, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «zougla.gr», ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας εμφανίζεται να ζητά από τα 15 εκλεγμένα μέλη της επιτροπής οικονομική στήριξη για το εκλογικό τους κέντρο.

Δεν απευθύνεται ούτε σε επιχειρηματίες ούτε… σε δυνάμεις ξένων χωρών.

Ο ρεφενές μεταξύ των 15 μελών της Ν.Ε. είναι το μέγα σκάνδαλο του «zougla.gr» και μάλιστα για ένα εκλογικό κέντρο, που δεν υπάρχει.

Είναι προφανές ότι οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν απόδειξη για το σύνολο των δαπανών τους. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν αποδέχεται και δεν επικροτεί άλλες πρακτικές.

Το μόνο επίσημο αίτημα, που έχει καταθέσει το κόμμα μας, είναι προς τον Δήμο Πατρέων στις 2-5-2023 και με αρ. πρωτ. 39611 για την απόδοση χώρου για εκλογικό κέντρο επί της πλατείας Γεωργίου.

Η ιστοσελίδα καλύτερα να αναζητήσει και να ενημερώσει, αν μπορεί, το αναγνωστικό της κοινό για το πώς χρηματοδοτούνται οι πολυδάπανες προεκλογικές καμπάνιες  εκείνων τους οποίους εξυπηρετούν οι κατάφωρα συκοφαντικές κατηγορίες της με τα χυδαία υπονοούμενα, τα οποία αν είχαν έστω και ένα ψήγμα αλήθειας, τα μέλη της Ν.Ε. δεν θα αναγκάζονταν να κάνουν ρεφενέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης