Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, στο κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί και στη συνεχή υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του το πρωί της Πέμπτης με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπή του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και τις παρεμβάσεις της σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις της επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «ασφαλώς με το ΚΚΕ υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, αλλά είναι κοινή θέση μας ότι έχουμε – και οφείλουμε να έχουμε – ειλικρινείς και αξιόπιστες σχέσεις προς όφελος της λειτουργίας της Δημοκρατίας».

Σημειώνεται πως η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Συμφωνία της Θερίσσου (7/11/1943)

Το κείμενο της Συμφωνίας της Θερίσσου (7/11/1943) μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων Ε.Ο.Κ. και Ε.Α.Μ., που έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, από το ιστορικό αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το κείμενο της Συμφωνίας της Θερίσσου γράφτηκε από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και απέβλεπε στην αποφυγή του εμφυλίου πολέμου στην Κρήτη.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη «Συμφωνία Θερίσσου»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης