Πολύς λόγος έγινε για τη δήλωση του Γερούν Νταϊσελμπλούμ σχετικά με το ελληνικό χρέος και την έναρξη των συζητήσεων για τον τρόπο ελάφρυνσής του.

Η δήλωση για το ελληνικό χρέος έγινε «επίτηδες», σύμφωνα με παραδοχή του Νταϊσελμπλούμ στον Πιερ Μοσκοβισί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο επικεφαλής του Eurogroup παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια σύντομης στιχομυθίας του με τον Πιερ Μοσκοβισί -μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνέντευξης Τύπου- ότι η ειδική αναφορά που έκανε για τα ελληνικά δάνεια έγινε… επίτηδες. Η παραδοχή του κ. Νταϊσελμπλούμ στον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τις Νομισματικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούστηκε και από όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα, καθώς τα μικρόφωνα ήταν… ανοικτά. Λίγο νωρίτερα, ο Πιερ Μοσκοβισί είχε επισημάνει στον Ολλανδό αξιωματούχο ότι «η αναφορά σου (για το χρέος) θα προκαλέσει συζητήσεις».

Ο Γερούν Νταϊσελμπλούμ τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως «συνειδητοποιήσαμε ότι αυτή η συζήτηση θα βρίσκεται στο τραπέζι μας στο εγγύς μέλλον», προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε νύξη του θέματος θα συνοδεύεται από την απαρέγκλιτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

Το σχετικό βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος των «Financial Times» Πίτερ Σπίγκελ.

Διαβάστε επίσης:
Ανοίγει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης