Στην ολομέλεια της Βουλής συζητούνται σήμερα οι συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις ΑΟΖ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της κύρωσης της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας.

Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη με σταδιακή προσέλευση των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, λόγω των υγειονομικών μέτρων. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν και τις δύο συμφωνίες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι υπερψηφίζει τη συμφωνία με την Ιταλία και ψηφίζει «παρών» στη συμφωνία με την Αίγυπτο. ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψηφίζουν και τις δύο συμφωνίες. Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε νωρίτερα η Ελληνική Λύση, η οποία απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη από τις 15:00 έως τις 20:00, με σταδιακή προσέλευση των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, λόγω των υγειονομικών μέτρων που τηρεί η Βουλή, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού (60 βουλευτές ανά ώρα).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη στις 11:00 με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης