ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις ισραηλινές επιθέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013, 17:14
ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις ισραηλινές επιθέσεις
Την ισραηλινή επίθεση, κατά της Συρίας καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για να μην υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Η υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ρένα Δούρου σε σχετική δήλωσή της αναφέρει ότι «οι παράνομοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά της Συρίας, κλιμακώνουν επικίνδυνα την κατάσταση σε μια ήδη τεταμένη συγκυρία, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής» και προσθέτει ότι «οι επιθέσεις αυτές, ανεξαρτήτως δικαιολογίας, παραβιάζουν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και καταστρατηγούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Η κ. Δούρδου σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να καταδικάσει, άνευ όρων, την ισραηλινή επίθεση και να διαμηνύσει σε όλους τόνους την ανάγκη ειρηνικής και με διαπραγματεύσεις επίλυσης του εμφυλίου στη Συρία και αποφυγής της συνέχισης μιας αιματοχυσίας που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε εβδομήντα χιλιάδες ανθρώπους.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία προκειμένου να μην υπάρξει επιδείνωση της κρίσης στη Συρία και επέκτασή της εκτός των συνόρων της, μέσω οιασδήποτε νατοϊκής παρέμβασης, υπό τον οποιοδήποτε μανδύα κι αν υιοθετηθεί. «Ειδάλλως η σιωπή της ισοδυναμεί με συνενοχή σε ένα έγκλημα κατά του διεθνούς δικαίου και κατά της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας μίας χώρας», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Δούρου.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013, 17:22