Την ένταξη 1.100 επιλαχόντων στο πρόγραμμα νέων αγροτών ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας από τον Αλ. Τσίπρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, 16:56
Την ένταξη 1.100 επιλαχόντων στο πρόγραμμα νέων αγροτών ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας από τον Αλ. Τσίπρα
Να βρεθεί τρόπος να γίνουν τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, χωρίς να μειωθεί κατά 70% η δυνατότητα εξυπηρέτησης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ζήτησε, επίσης, οικονομική ενίσχυση του προγράμματος σχολικής στέγης, να ενταχθούν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών και οι 1.100 επιλαχόντες της Κεντρικής Μακεδονίας (έχουν ήδη ενταχθεί 2.000), καθώς, όπως είπε, η εν λόγω περιφέρεια έχει το 1/4 της πανελλαδικής αγροτικής παραγωγής.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε κρίσιμο έργο υποδομής τον δρόμο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Έδεσσα και τόνισε την ανάγκη μετά τα 10.000.000 ευρώ που δόθηκαν για απαλλοτριώσεις να βρεθούν και άλλα κονδύλια ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες.

Για την ανάδειξη του μνημείου στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη το υπουργείο Πολιτισμού θα καταθέσει νέο τεχνικό δελτίο για την εξασφάλιση ποσού 1.500.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και ο περιφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθούν μαζί το χώρο των ανασκαφών.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Διατύπωσε την πρόταση να θεσμοθετηθεί φορολογία 10% για νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκης και ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι ο πρωθυπουργός τη βλέπει θετικά, αλλά το θέμα είναι πως μπορεί να υλοποιεί καθώς προσκρούει στους Θεσμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, 16:56