Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014, 15:20
Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, διότι, όπως τονίζει, αυτό επιβάλλει «η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας)», ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να αποφύγει τη σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», φανερώνει τον φόβο για μια σε βάθος συζήτηση στη Βουλή, αλλά και μια προσπάθεια να προσπεράσει τις μεγάλες αντιρρήσεις που εκφράζονται από βουλευτές ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους διαφορές, η αντιπολίτευση εκκινεί από μια κοινή αφετηρία και καταλήγει σε ένα κοινό «διά ταύτα». Πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στην δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και στην ιδιωτικοποίηση της και ζητούν το αυτονόητο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα έτσι ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός για αυτό το κορυφαίο ζήτημα. Αν η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ας τα θέσει στην κρίση του λαού, υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΤελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014, 15:20