Τηλεφωνική συνομιλία Δένδια με τον Ιρανό ομόλογό του μετά το διάβημα της Τεχεράνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 17:16
Τηλεφωνική συνομιλία Δένδια με τον Ιρανό ομόλογό του μετά το διάβημα της Τεχεράνης

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Ιρανού ομόλογού του Τζαβάντ Ζαρίφ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη μετά το διάβημα διαμαρτυρίας της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα για τη στάση της Ελλάδας σε σχέση με τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Την πληροφορία περί διαβήματος του Ιράν επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Open, o υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό του. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως δεν είχε διαβάσει ακόμα το κείμενο της διαμαρτυρίας.

Ο κ. Δένδιας κατά την συνάντησή του σήμερα Δευτέρα με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, επιβεβαίωσε το διάβημα και τόνισε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του θα γίνει το πρωί της Τρίτης 14 Ιανουαρίου. «Υπήρξε διάβημα προς την Ελληνική Πρεσβεία στην Τεχεράνη και ζητήθηκε από τη ιρανική πλευρά συνομιλία του κ. Zarif μαζί μου. Με μεγάλη χαρά θα συνομιλήσω με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, άλλωστε έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη. Προτάθηκε σαν χρόνος σήμερα το απόγευμα στις 17:30. Είναι ο χρόνος που ο φίλος Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό και πρέπει να είμαι εγώ εκεί. Άρα, η συνομιλία μου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν θα γίνει πιθανότατα αύριο το πρωί», είπε συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας.

 


 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 19:03