«Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία που θα αφορά την επόμενη ημέρα, έχουμε συνείδηση της ευθύνης. Η διαπραγμάτευσή μας θα είναι σκληρή, ειλικρινής και αποτελεσματική. Θέλουμε συμφωνία που θα πηγαίνει τη χώρα μπροστά και θα το πετύχουμε» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έπειτα από την ωριαία συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Ο κ. Χαρδούβελης, στη μακροσκελή του δήλωση, πρόσθεσε: «Σήμερα, χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν ωφελούν οι λεονταρισμοί που συνήθως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Αυτή η χώρα τούς πληρώνει χρόνια τώρα και πάντα κατόπιν εορτής. Πρέπει να έρθουμε σε μια ασφαλή για τη χώρα συμφωνία με τους δανειστές και θα προλάβουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίνοντας προσωπικό τόνο στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οφείλει να προασπίζεται τη δημοσιονομική σταθερότητα και να αντιστέκεται στον λαϊκισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όσο περνάει από το χέρι του δεν θα επιτρέψει να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός και πως εργάζεται για να υπάρξει συνολική ρεαλιστική συμφωνία με τους δανειστές το συντομότερο δυνατό.

Με σαφή αναφορά στα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τις ευθύνες του, ο κ. Χαρδούβελης είπε:

«Κάποιοι, χωρίς κανένα κόστος ή θέλοντας να θολώσουν τα νερά και την πραγματικότητα, μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν μου έχουν φορτώσει. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί, όπως τα γνωρίζει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση, για μένα αυτό είναι αρκετό. Παραμένω αφοσιωμένος στο έργο μου, που είναι η ασφαλής μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας στη φάση της ανάπτυξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η οικονομία ήδη σταθεροποιείται με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η καλή της πορεία θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα γίνουν. Μίλησε για φιλική σχέση με τους δανειστές, για την επόμενη μέρα και σημείωσε ότι η οικονομία θα ανακάμψει ταχύτερα μέσα σε κλίμα στήριξης από τους εταίρους.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, θα οργανώσουμε το κράτος και θα ανεβάζουμε διαρκώς το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων».

«Αυτά θα γίνουν σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, το οποίο και υπηρετώ μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες» επισήμανε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Διαβάστε επίσης:
«Όταν κρατάς τον κουμπαρά, είσαι στο στόχαστρο»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης