Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα-Χρήστος Μαζάνης

Toν γρίφο της ομάδας των 24 ανεξάρτητων βουλευτών επεχείρησε να λύσει το zougla.gr απευθυνόμενο στους ίδιους με αφορμή την πρόταση της συγκυβέρνησης για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στην προεδρία της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση του προϋπολογισμού έδειξε ότι ορισμένοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές προσανατολίζονται στο να υπερψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή όμως, άλλοι ανεξάρτητοι, στους οποίους ήλπιζε η κυβερνητική πλειοψηφία για στήριξη του προτεινόμενου προσώπου, τάσσονται υπέρ του «όχι» στην εκλογή Προέδρου. Κάποιοι δηλώνουν ακόμη αναποφάσιστοι…

Παραθέτουμε τις απαντήσεις προφορικές και ηχογραφημένες για όσους από τους 24 απάντησαν στο ερώτημά μας αν και τι θα ψηφίσουν και συνεχίζουμε την αναζήτηση των υπολοίπων που δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη.

Η ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tι θα ψηφίσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές;

Χρήστος Αηδόνης
: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές. Από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει ότι θα ψηφίσω αυτή την επιλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Αηδόνης στo zougla.gr.

Ραχήλ Μακρή: «Δεν θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε η βουλευτής Ραχήλ Μακρή στο zougla.gr. Όπως διευκρίνισε, «προτιμώ εκείνη την περίοδο της ψηφοφορίας να παραστώ στα γενέθλια του γιού μου».

Βασίλης Καπερνάρος: Συζητάω με τους ψηφοφόρους μου και δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα, ανέφερε στο zougla.gr o βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. Ο ίδιος διευκρίνισε πως αφού συζητήσει το θέμα με τους πολίτες που τον στηρίζουν, τότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει τι θα πράξει.

Παναγιώτης Μελάς: Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπό του και θα ψηφίσω για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συμφωνώ με την επιλογή του κ. Δήμα.

Γρηγόρης Ψαριανός: Επικοινωνήσαμε με τον κ. Ψαριανό ο οποίος δήλωσε τα εξής: Δεν είμαι αρνητικός ως προς το πρόσωπο. Μπορεί μέχρι τις 17 του μηνός να αλλάξουν τα πράγματα. «Πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος από αυτή τη Βουλή», δήλωσε στο zougla.gr.

Μίμης Ανδρουλάκης: «Με το πιστόλι στον κρόταφο. Τρία όχι», ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης όσον αφορά την τριπλή ψηφοφορία στη Βουλή.

Γιώργος Νταβρής: «Δεν συναινώ, την Παρασκευή θα έχω πλήρη άποψη για το θέμα», τόνισε μιλώντας στο zougla.gr ο κ. Νταβρής.

Αικατερίνη Μάρκου: Η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου ερωτηθείσα από το zougla.gr για την υποψηφιότητα Δήμα ανέφερε πως δεν θα κάνει ακόμα καμία δήλωση. Δεν απάντησε ούτε «ναι» ούτε «όχι», ενώ όταν ρωτήθηκε αν είναι αναποφάσιστη απάντησε «ουδέν σχόλιο».

Οδυσσέας Βουδούρης: Στο παρελθόν έχει αποσαφηνίσει τη θέση του, τονίζοντας ότι θα πει «όχι» στην Προεδρική Εκλογή.

Θεόδωρος Παραστατίδης: Σε δηλώσεις του στο zougla.gr, ο κ. Παραστατίδης τόνισε ότι δεν είχε να σκεφτεί κάτι περισσότερο. «Εξαρχής είχα τοποθετηθεί ξεκάθαρα εδώ και πολλούς μήνες ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στη σημερινή πολιτική που ακολουθείται. Θα πάμε σε εκλογές. Είμαι σίγουρος», ξεκαθάρισε στο zougla.gr.

Γιώργος Κασαπίδης: Έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο η επικοινωνία με το zougla.gr δεν κατέστη εφικτή.

Πάρις Μουτσινάς: Δεν ψηφίζει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς. Σε δήλωσή του τονίζει ότι η άρνησή του δεν έχει σχέση με το πρόσωπο του υποψηφίου αλλά με την πολιτική της κυβέρνησης.

Ιωάννης Κουράκος: Έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θεοδώρα Τζάκρη: Έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάρκος Μπόλαρης: Κατηγορηματικά απέκλειε την πιθανότητα να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: Αναζητήσαμε τον κ. Αλεξόπουλο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί.

Σπύρος Λυκούδης: Ακόμη δεν έχει διευκρινίσει τη στάση του.

Στάθης Μπούκουρας
: Είναι προφυλακισμένος και κατέστη αδύνατη η επικοινωνία.

Βασίλης Οικονόμου: Σε σύντομη συνομιλία του με το zougla.gr ανέφερε: «Δεν θέλω ακόμη να κάνω κάποιο σχόλιο. Θα το σκεφτώ και από αύριο βλέπουμε…»

Βύρων Πολύδωρας
: Σε ερώτηση του zougla.gr, απάντησε ότι δεν επιθυμεί να κάνει καμία δήλωση προς το παρόν και ότι οι προθέσεις του θα φανούν στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πως ο Βύρων Πολύδωρας έχει δηλώσει ότι, αν είναι ο 180ος, θα το ξανασκεφτεί.

Πέτρος Τατσόπουλος: Με παλαιότερο σχόλιό του στο Facebook ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο.

Μίκα Ιατρίδη: Η ανεξάρτητη Μίκα Ιατρίδη δηλώνει πως πρέπει να προστατευτεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο που θα συνεχίσει να υπογράφει σκληρά μέτρα.

Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος: Αναμένουμε απάντησή του, αλλά σύμφωνα με προγενέστερες δηλώσεις άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο.

Χρυσούλα Γιαταγάνα: Σε πρωινές δηλώσεις η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητη εμφανίστηκε απόλυτη όσον αφορά την προεδρική εκλογή: Εύχομαι να αποβεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία. Εγώ δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΑΡ: Όχι σε εκλογή ΠτΔ από την παρούσα βουλή

Κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή τάσσεται η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

«Η Δημοκρατική Αριστερά με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν προτίθεται να συμβάλει στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές που ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση» τονίζει η Αγίου Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι οι πολιτικές εξελίξεις και το θέμα της εκλογής θα συζητηθούν σε κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014, 13:03

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης