Τοποθετήθηκε ο Τέως για το Μακεδονικό: "Βρισκόμαστε κοντά σε μία ιστορική στιγμή"

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 21:17
Τοποθετήθηκε ο Τέως για το Μακεδονικό: "Βρισκόμαστε κοντά σε μία ιστορική στιγμή"
Σε τοποθέτησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τόνισε ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος.

Συμπλήρωσε όμως το «δικαίωμά μας να τιμούμε όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος», δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών.

Παράλληλα, κάλεσε την πολιτική ηγεσία να επιτύχει τη δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος. Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.

Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.

Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την - ομολογουμένως - δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 21:31