Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τόνισε στη διάρκεια ομιλίας του στο ελληνικό Κοινοβούλιο ότι η συζήτηση για απολύσεις και εφεδρεία στο Δημόσιο είναι «αυθαίρετη» και «αβάσιμη».

Αναπτύσσοντας τις προτεραιότητες στον τομέα του υπουργείου του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο Αντώνης Μανιτάκης ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση των φορέων και των υπαλλήλων του Δημοσίου θα ολοκληρωθεί με βάση συγκεκριμένα και απόλυτα ασφαλή κριτήρια προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για το ποιες τελικά υπηρεσίες είναι περιττές και θα πρέπει να τερματιστεί η λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσδιόρισε ως χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υπηρεσιών μέχρι το τέλος του 2012, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο τότε θα αρχίσει η αξιολόγηση του προσωπικού η οποία αναμένεται μέσα στο 2013».

«Μετά το πέρας της αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών, θα αρχίσει η αξιολόγηση του προσωπικού και θα βασιστεί σε αντικειμενικά, αξιοκρατικά κριτήρια. Κάθε άλλη συζήτηση που γίνεται ή ακούγεται για μείωση προσωπικού και μάλιστα 130.000 ή για εφεδρεία είναι αυθαίρετη και αβάσιμη. Δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα μας. Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου», επεσήμανε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης