Μία σειρά από 18 email ανάμεσα στον διευθυντή λογιστηρίου της εταιρείας CCC Αντώνη Λιανό και έναν εκ των μελών της οικογένειας Χούρι που ήταν ιδιοκτήτες  του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, στα οποία γίνονται αναφορές σε άδεια για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού και την κατάπτωση του νόμου Παππά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Καλογρίτσα.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα έρχονται σε συνέχεια των καταγγελιών του Χρήστου Καλογρίτσα για εικονική υπεργολαβίας με τη CCC, η οποία είχε ως πραγματικό περιεχόμενο τη χρηματοδότηση εγγυητικής επιστολής ύψους  3 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή της οικογένειας Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για μια τηλεοπτική άδεια και στη συνέχεια τη δημιουργία σταθμού που θα ήταν φιλικός για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καλογρίτσας στην κατάθεση του, τον Αύγουστο του 2016 τον κάλεσε ο κ. Παππάς και τον ενημέρωσε ότι στο εγχείρημα για το κανάλι θα συμμετείχε και η CCC. Του υπογράμμισε ότι ο ίδιος είχε τον ρόλο του «μπροστινού» και πως τα πάντα καθορίζονταν από τον τότε υπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των email που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ένα με ημερομηνία 25 Αυγούστου 2016, δηλαδή τρεις ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνίας της CCC με τον Χρήστο Καλογρίτσα για υπεργολαβία έργου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο οποίο ο κ. Λιανός και ο συνομιλητής του συζητούν για «tv licensing bids» και αναζητούν το όνομα της εταιρείας του Καλογρίτσα «Τοξότης».

Σε άλλο e-mail  στις 3 Οκτωβρίου 2016, μετά δηλαδή την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε το νόμο Παππά και κατά συνέπεια το τηλεοπτικό εγχείρημα του Χρήστου Καλογρίτσα, οι κ.κ. Λιανός και Χούρι της CCC αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν πίσω τα 3 εκατομμύρια. Πρόκειται για μια συζήτηση που, όπως αποκαλύπτουν τα email, συνεχίζεται για ακόμα αρκετούς μήνες αφού τα χρήματα δεν επιστρέφονται ούτε στο τέλος του 2016 ούτε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα e-mail επιβεβαιώνουν ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε αναγνωρίσει προ πολλού την οφειλή 3 εκατομμυρίων ευρώ προς τη CCC και αναζητούνταν ο τρόπος επιστροφής τους. 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης